Waltmann Makelaars: ook voor de aankoop van uw droomhuis

Angeliene Magielse: ‘Ontwikkeling op de woningmarkt biedt nieuwe kansen’

Waltmann Makelaars: ook voor de aankoop van uw droomhuis

Waltmann Makelaars, met vestigingen in Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht, Papendrecht, is uitermate goed ingevoerd in de Drechtsteden en de aangrenzende gemeenten. Klanten die voor Waltmann Makelaars kiezen, zijn verzekerd van kwaliteit (zie de hoge reviewscores), van betrokkenheid en profiteren daarbij van het brede netwerk. Dit najaar kwam Angeliene Magielse het team versterken. Zij gaat specifiek als aankoopmakelaar aan de slag.

“De woningmarkt mag dan de laatste maanden iets minder oververhit zijn geraakt, maar het zoeken naar een huis dat aan je meeste wensen voldoet, is en blijft nog altijd een spannende en tijdrovende klus. Bij die zoektocht kom ik als aankoopmakelaar op voor de kopende partij en kan die partij ook op die aandacht rekenen die dat hele proces verdient,” vertelt Angeliene Magielse. 

“Uitgangspunt is het budget van de klant en het wensenlijstje: welke wijk of buurt, type woning, aantal kamers, ligging, de noodzakelijke voorzieningen in de buurt, etc.” legt zij uit. “Al die wensen worden ingevoerd in Copaan, een ‘tool’ van NVM-makelaars, en vervolgens geprioriteerd. Hierna kunnen de klant en ik de beste matches zien tussen de wensen en het aanbod, inclusief de plussen en minnen.”

Vervolgt: “Elke daarna te nemen stap wordt samen met de klant gedaan. Dat begint bij elke te bezichtigen woning met een waardeadvies. Oftewel: is de vraagprijs reëel? En mocht het tot onderhandelingen komen, dan wordt voor de klant de beste onderhandelingspositie gekozen. Als aankoopmakelaar kijk je ook naar de bouwkundige staat – de koper heeft immers een onderzoeksplicht - en naar juridische zaken. Is de grond eigendom of gaat het om erfpacht? En gaat het om een appartement dan moet er naar de regels van de VvE gekeken worden. In feite ontzorg ik de klant gedurende het hele proces. Vanaf het regelen van de afspraken voor een bezichtiging tot en met de gang naar de notaris.”

Angeliene Magielse tot besluit: “De ontwikkeling op de woningmarkt biedt nieuwe kansen voor kopers. Ik vind het fijn om mensen die een woning zoeken daarbij van dienst te zijn. Tijdens dat zoekproces ontstaat ook vaak een persoonlijke band en dan is het heel mooi om te ervaren wanneer dat uiteindelijk uitmondt in een voor de klant geslaagde deal.”

Terug naar overzicht