Gratis waardeadvies
Wij werken vanuit ons hart

Wij werken vanuit ons hart

15 november 2020

Het zal niet geheel toevallig zijn dat het makelaarsvak in Dordrecht is ontstaan. In 1284 gaf graaf Floris V de stad Dordrecht de rechten om makelaars aan te stellen. Sindsdien begon een lange geschiedenis van het beroep waaraan al honderden jaren geleden hoge eisen werden gesteld. Een goede makelaar dient “betrouwbaar, nauwkeurig en eerlijk” te zijn. En nog veel meer als je het aan Waltmann Makelaars vraagt, het oudste makelaarskantoor van Dordrecht.

Het geheim van métier

“Ons team van gecertificeerde woningmakelaars bestaat uit professionals met veel expertise en een jarenlange ervaring”. Aan het woord is Dorith Kools, beëdigd makelaar-taxateur onroerend goed. “De toegevoegde waarde van onze diensten reikt verder dan een vakinhoudelijk advies en het verkopen van woningen. Wij gaan een samenwerking aan, luisteren, begeleiden en geven een eerlijk advies. Het is een zorgvuldig stapsgewijs proces, waarbij wederzijds vertrouwen ontstaat. Het belang van onze klant is ons belang.”

Om het makelaarsvak goed uit te oefenen heb je een flinke dosis empatisch vermogen nodig gecombineerd met mensenkennis en een drive om altijd het goede te doen, zelfs als dit ten koste gaat van je provisie. Angelique Zegers, kandidaat makelaar vertelt: “Tijdens het begeleiden van een klant bij het aankopen van een woning hebben wij natuurlijk ook zicht op de andere kant: woningen die te koop worden aangeboden. Recentelijk zag ik een woning in de database staan, die naar mijn gevoel voor een aankoopklant van ons op het lijf was geschreven. Ik heb haar direct gebeld en ze heeft het huis uiteindelijk gekocht! Een tevreden klant is ons alles waard. Het gaat ons immers om de reputatie en de goede naam die wij in ruim 120 jaar hebben opgebouwd. Dit is het geheim van jarenlange relaties die wij koesteren."

Huis is emotie

Het kopen van een huis is een emo tionele belevenis. Het huis is veel meer dan alleen een plek om te eten en te slapen. Een eigen huis is essentieel voor het welzijn en het geluk van de meeste mensen. Bij het bezichtigen van een huis zoeken mensen een bepaalde sfeer, een “vibe” en een veilig thuisgevoel. Ook voor de verkopers kan het een spannende en stressvolle gebeurtenis zijn. Daarom is het belangrijk om een professionele partij in te schakelen, die nuchter en realistisch maar ook proactief en betrokken meekijkt.

De coronacrisis leert de waarde van flexibiliteit, persoonlijke aandacht en klantvriendelijkheid. “Wij merken in deze bijzondere tijd nog geen negatieve ontwikkelingen in onze branche,” stelt Dorith Kools. “In het begin merkten wij wat koudwatervrees bij de kopers en verkopers. Maar zoals gezegd, gaan wij heel ver voor onze klanten en volgen wij uiteraard de coronavoorschriften op. Angelique valt haar bij : “Ik neem handschoenen en desinfecteermiddelen mee. Na een bezichtiging maak ik nog de leuningen en de deurkrukken schoon. Het gaat om de bewustwording: ook op anderhalve meter afstand kun je een huis prima bekijken en alle vragen beantwoord krijgen. Wij ontzorgen graag onze klanten zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun doel: het verkopen of het kopen van een huis!”

Waltmann Makelaars biedt een breed palet aan diensten om een perfecte match te bereiken voor diverse kopers en verkopers, met een ruime keuze uit bestaande en nieuwe woningen. Neem nou de prachtige nieuwbouwprojecten zoals de Tuinen van Krispijn in Dordrecht, of Kombuis in Papendrecht en in Zwijndrecht project Rozenburg waar nog enkele appartementen te koop zijn en waar in de loop van dit jaar een vervolg staat gepland.

Trends

Woningmakelaardij is de core business van Waltmann Makelaars. Maar het bedrijf heeft meer noten op haar zang. Als trendwatcher adviseert Dorith Kools projectontwikkelaars en gemeenten over de marktontwikkelingen, zodat er geanticipeerd kan worden op nieuwe tendensen. Welke trends zijn er op de woningmarkt? “Op dit moment zie je bijvoorbeeld dat patiobungalows in trek zijn. In het algemeen kun je concluderen dat mensen kleiner willen wonen. De toename van eenpersoonshuishoudens speelt hier zeker een rol in. Ook grotere tuinen zijn nu minder in trek. Een riante woonkamer kan dan toch een wat ruimtelijker gevoel geven en kleinere slaapkamers zorgen voor een compact geheel. Woningen aan het water blijven populair. En dan zit je natuurlijk goed in de Drechtsteden met nog enkele mooie projecten op komst”

Het team van Waltmann Makelaars ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Wij zijn goed in huizen verkopen,” glimlacht Dorith Kools. “Wij beleven veel plezier in ons vak, zijn blij met ons mooi divers aanbod en met de pareltjes van de woningen in de Drechtsteden die wij helpen kopen en verkopen. En ons enthousiasme blijkt aanstekelijk te werken op onze klanten.”

Voel je welkom om vrijblijvend met Waltmann Makelaars in gesprek te gaan als u overweegt uw huis te verkopen of ons advies wilt hebben bij het aankopen van een nieuwe woning.