Stadhuisplein 2 3311 CR • Dordrecht

Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Stadhuisplein 2
Dordrecht

verkocht

Afdrukken

Kenmerken

Overdracht
Koopsom€ verkocht,- k.k.
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuisherenhuis
Type woonhuishalfvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1740
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte112 m²
Perceeloppervlakte54 m²
Inhoud375 m³
Buitenruimte9 m²
Indeling
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers2
Energie
Verwarmingc.v.-ketel
Warm waterc.v.-ketel en elektrische boiler eigendom
Buitenruimte
Liggingin centrum
Tuingeen tuin

Omschrijving

Dit Rijksmonument tegenover het stadhuis en gelegen aan de Voorstraathaven is oorspronkelijk omstreeks 1740 als woonhuis gebouwd en daar leent het zich dan ook uitstekend voor. De monumentale elementen in het pand, waaronder de fraaie balkenplafonds bepalen de fijne sfeer in de woning. De meest logische indeling is wonen op de eerste verdieping met uitzicht over het plein aan de voorzijde en keuken aan de achterzijde en op de tweede verdieping slaapkamer met doucheruimte (eenvoudig te realiseren). De begane grond kan naar believen in gebruik genomen worden als slaapverdieping of bijvoorbeeld kantoor of praktijk aan huis. De extra voordeur biedt voor dat laatste extra mogelijkheden. Op de begane grond vindt u tevens een heerlijk zonnig balkon met uitzicht over de Voorstraathaven en de sfeervolle en gezellige Lombardbrug. Dit uiterst charmante pand werd tot voor kort gebruikt als werkpand.

De eigenaren zijn tevens de eigenaren van Stadhuisplein 4 dat eveneens te koop wordt aangeboden. Nummers 2-(3) en 4 tezamen betreft een majestueus object op het Stadhuisplein in Dordrecht, de oudste stad van Holland.

Indeling:

Begane grond:

- Entree (nummer 2).
- Hal met leuk fonteintje en trapopgang. Vanuit deze hal is ook het zonnige balkon/terras te bereiken met uitzicht op de Voorstraathaven en de Lombardbrug.
- De andere entree (nummer 3) is in gebruik geweest als receptie/ontvangstruimte maar zou bijvoorbeeld ook de hoofdentree, een kantoorruimte of een ruimte voor de fietsen kunnen zijn.
- Ruime kamer met mooi plafond met moer- en kinderbinten en met uitzicht over het terras.
- De gehele begane grond is voorzien van originele, antieke plavuizen.
- Alle ruimtes staan in verbinding met elkaar en komen op elkaar uit.

Eerste verdieping:

- Overloop.
- Toilet met fonteintje.
- Woonkamer met houten vloer en plafond met moer- en kinderbinten en een vaste kast. Vanuit deze ruimte een mooi uitzicht richting het stadhuis en er is ook nog een zijraam dat voor extra lichtinval zorgt.
- De achter de woonkamer gesitueerde keuken heeft een rechte opstelling met kastruimte en granieten blad. Ook is een praktische vaste kast aanwezig. Warm water via een close-in boiler.

Tweede verdieping:

- Overloop met toegang tot zoldertje met opstelplaats c.v. ketel.
- Toiletruimte. Deze ruimte was oorspronkelijk een badkamer/doucheruimte en is relatief eenvoudig weer als zodanig om te bouwen.
- De grote, prachtige ruimte met vaste kasten kan als living-/sitting room of als een fantastische slaapkamer gebruikt worden.

Artikel: NEN2580 meting
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Streetview

Kaart

Foto's

Vestiging Dordrecht
Johan de Wittstraat 168
3311 KJ Dordrecht dordrecht@waltmann.com 078 61 34 311

Ja ik heb interesse, ik wil graag

Copyright © 2019 Waltmann Makelaars