Kerkbuurt 117 3361 BE • Sliedrecht

Kerkbuurt 117
Kerkbuurt 117
Kerkbuurt 117
Kerkbuurt 117
Kerkbuurt 117
Kerkbuurt 117
Kerkbuurt 117
Kerkbuurt 117

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs€ verkocht,- k.k.
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Oppervlakten en inhoud
Winkelruimte162 m²
Bouw
Hoofdbestemmingwinkelruimte
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1930
Statusverkocht
Indeling
Aantal bouwlagen (winkel)3

Omschrijving

Algemeen:
In het hartje centrum van Sliedrecht aan de winkelpromenade wordt TE KOOP aangeboden een zelfstandige geschakelde winkelruimte met voormalige bovenwoning. De winkelruimte heeft een frontbreedte van ca. 5 meter. Het object is verdeeld in een souterrain, winkelruimte (dijkniveau) en voormalige bovenwoning. Een juiste locatie voor een winkel met woonruimte met een speels karakter.

Locatie:
De Kerkbuurt is het historische centrum van Sliedrecht. Het vormt samen met de Rivierdijk één van de overblijfselen waaruit de geschiedenis van de plaats te lezen valt. Al eeuwen wordt hier handel gedreven en de afgelopen decennia heeft vooral de detailhandel zich sterk ontwikkeld. De unieke ligging en het historisch gevormd karakter maken het gebied aantrekkelijk en levendig, en onderscheiden het van andere winkelgebieden in de omgeving. Dit onderscheid wordt versterkt door de aanwezigheid van veel Sliedrechtse en lokale ondernemers, en relatief minder grootschalige landelijke ketens. Hierdoor bestaat er een grote wederzijdse binding tussen winkelier en (veelal vaste) klant. De Kerkbuurt onderscheidt zich verder van de andere winkelgebieden in Sliedrecht door het aanbod van winkels in met name het hogere segment. Naast de hoofdfunctie als winkelgebied kent de Kerkbuurt ook een, zij het beperktere, woonfunctie. Tevens bevinden zich binnen het plangebied een aantal maatschappelijke instellingen, kantoren en horecabedrijven.

Naast de Kerkbuurt, zijnde hét centrale winkelgebied, kent Sliedrecht nog enkele ondersteunende winkelgebieden voor de meer dagelijkse boodschappen. Zoals de wijk? en buurtcentra Burgemeester Winklerplein, Fazantplein, Populierenhof en Thorbeckelaan, waar het accent duidelijk ligt op het dagelijkse artikelenaanbod.

Structuur van de Kerkbuurt:
De Kerkbuurt heeft haar eigen kernkwaliteiten. De dijk is de belangrijkste structuurdrager met een speelse kronkelige loop en hoogteverschillen ten opzichte van de directe omgeving. Tussen de panden c.q. groepen van panden zijn openingen aanwezig, al dan niet toegankelijk voor het publiek. Sommige openingen doen dienst als entrees naar de dijk en verbinden de winkelstraat met de parkeerplaatsen. Aan de noordzijde bestaan de opgangen uit trappen vanwege het (grote) hoogteverschil. Aan de zuidzijde bestaan de opgangen uit hellingbanen. Aan de westzijde van de Kerkbuurt wordt de entree van de dik gevormd door een verbreding van de oorspronkelijke dijk. Het beeld van de ontstane verblijfsruimte wordt sterk bepaald door de Grote Kerk. Kijkend in westelijke richting vanuit de winkelstraat doemt deze markant op. Het Merwedeplein is een onderbreking van de langgerekte dijkstructuur. Trekkende elementen zoals daghoreca, Jumbo Supermarkt en Hema zijn hier gevestigd. Het Merwedeplein is het middelpunt van de Kerkbuurt. De rivier is vanaf de dijk niet te zien, maar vanwege de ligging van de waterbushalte aan het einde van de Kerkbuurt (oostzijde) is indirect toch een relatie aanwezig met het water en goede aansluitingen op de buurgemeenten en het centrum van Rotterdam.

Openbaar vervoer:
Rondom het plangebied zijn verschillende bushaltes aanwezig, waaronder het busstation aan het Burgemeester Winklerplein. Andere bushaltes liggen aan de Middeldiepstraat (ter hoogte van het kruispunt met de Oranjestraat), aan de Kerkbuurt (net ten westen van het plangebied) en aan de Oosterbrugstraat (aan de oostzijde van het plangebied). Vanaf deze verschillende haltes rijden bussen richting onder andere het NS?station Sliedrecht, Dordrecht, Rotterdam en Gorinchem. Tevens is aan de oostzijde van het plangebied (kruispunt Middeldiepstraat ? Oosterbrugstraat) een halte van de Waterbus aanwezig. Vanaf hier varen boten naar de Merwedekade in Dordrecht.

Parkeren:
Aan de achterzijde van deze locatie is een ruim GRATIS parkeergelegenheid ter beschikking. Rondom de Kerkbuurt zijn verschillende parkeerterreinen aanwezig. Deze zijn gelegen aan:
- het kruispunt Jacob Catsstraat ? Frans Halsstraat;
- de Zoutstoep (2 terreinen);
- de Van Goghstraat;
- de Rubensstraat;
- de Gantelweg (2 terreinen);
- de Middeldiepstraat.
Daarnaast kan tevens langs de weg en in de omliggende woonstraten worden geparkeerd.

De volgende winkels zijn gelegen in de directe omgeving:
- Hema;
- Zeeman;
- Jumbo Supermarkt;
- diverse modewinkels;
- diverse schoenmodewinkels;
- diverse opticiens;
- diverse horeca gelegenheden.

Afmetingen:
Souterrain circa 54 m²
Winkelruimte circa 54 m²
Voormalige bovenwoning circa 54 m²

Bouwaard:
- Traditioneel gebouwd met gemetselde gevels in combinatie met Trespa beplating;
- kunststof kozijnen;
- houten verdiepingsvloer;
- houten vloer winkelniveau;
- plat dak (houten constructie) met bitumen bedekt.

Opleveringsniveau:
- Winkelruimte (dijkniveau) is de vloer voorzien van vinyl, door vorige huurder aangebracht;
- winkelruimte (dijkniveau) is voorzien van een systeemplafond met verlichtingsarmaturen, afzuiging;
- magazijnruimte in het souterrain met de mogelijkheid aan de achterzijde het pand te betreden met een buitenplaats;
- entree vanaf dijkniveau via een portiek;
- winkelruimte aan de voor en achterzijde daglichttoetreding;
- keukenruimte met keukenblok op verdieping;
- toilet in het souterrain en op de verdieping;
- verdieping is verdeeld in diverse vertrekken en te gebruiken als woonruimte;
- airconditioning aanwezig (door vorige huurder gebruikt).

Bouwjaar:
1930.

Verwarming:
De verwarming geschiedt door middel van een cv-installatie met radiatoren.

Warm watervoorziening:
Via boiler in het souterrain.

Elektrische installatie:
Standaard ten behoeve van normaal gebruik.

Vraagprijs:
€ 165.000,-- kosten koper exclusief BTW.

Reclamebelasting:
Vanaf 01 februari 2018 geldt voor alle ondernemers welke actief en gevestigd zijn aan de Kerkbuurt te Sliedrecht een bijdrage in de vorm van reclamebelasting. Hier dient u al toekomstig ondernemer aan de winkelpromenade rekening mee te houden. Voor nadere informatie hierover kunt u contact opnemen met de voorzitter van de winkeliersvereniging De Kerkbuurt de heer Eddy Hoogendoorn.

Bestemming / functies:
Aan winkelstraat ‘De Kerkbuurt’ te Sliedrecht zijn naast winkels ook een aantal wooneenheden en kantoor / dienstverlenende activiteiten gevestigd en wordt daarom goed bezocht door het winkelend publiek en doet hierdoor aantrekkelijk en levendig aan. De detailhandel in de Kerkbuurt geeft naast mode een veelzijdig karakter van de overige branches. Het overgrote deel van het winkelaanbod in het hogere segment in Sliedrecht bevindt zich in de Kerkbuurt. De Kerkbuurt is op dat gebied onderscheiden qua aanbod en doelgroep van andere winkelgebieden in zowel Sliedrecht als omliggende dorpen. De branchegroep 'mode en luxe' is aldus sterk vertegenwoordigd. Zowel in aantallen winkels als wat betreft vloeroppervlak is sprake van een hoog niveau.

Kijken we naar de kwaliteiten van het winkelaanbod dan valt op dat vooral de lokale winkeliers het hogere marktsegment bedienen. De landelijk bekende winkelformules bevinden zich veelal in het lage tot midden marktsegment. In vergelijking met soortgelijke winkelcentra zijn er minder andere functies, zoals dienstverlening, horeca en ambacht. De horeca bevindt zich verspreid over de Kerkbuurt in combinatie met wonen. Deze woningvoorraad is divers naar type, afmetingen en gebruiker. De maatschappelijke functies en aanwezige kantoren zijn verspreid door het gebied te vinden. Kortom een aantrekkelijk en sfeervolle promenade.

Horeca:
In het centrum van Sliedrecht bevinden zich verscheidene horecavoorzieningen. Deze bestaan uit restaurants, dagzaken en cafetaria tot lunchrooms.

Aanvaarding:
Op korte termijn mogelijk.

Algemeen:
In het hartje centrum van Sliedrecht aan de winkelpromenade wordt TE KOOP aangeboden een zelfstandige geschakelde winkelruimte met voormalige bovenwoning. De winkelruimte heeft een frontbreedte van ca. 5 meter. Het object is verdeeld in een souterrain, winkelruimte (dijkniveau) en voormalige bovenwoning. Een juiste locatie voor een winkel met woonruimte met een speels karakter.

Locati…

Lees meer

Streetview

Kaart

Foto's

Video

Brochure

Delen

“Waltmann Bedrijfshuisvesting: Dienstverlening rondom commercieel vastgoed!”

“Waltmann Makelaars: Expert in de omgeving Drechtsteden!”

Ja ik heb interesse, ik wil graag

Copyright © 2019 Waltmann Bedrijfshuisvesting