Voorstraat 305 3311 EP • Dordrecht

Voorstraat 305
Voorstraat 305
Voorstraat 305

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs€ verkocht,- k.k.
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Oppervlakten en inhoud
Belegging115 m²
Bouw
Hoofdbestemmingbelegging
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1600
Statusverkocht
Belegging soortwinkelruimte
Indeling
Aantal bouwlagen (winkel)1

Omschrijving

Algemeen:
Het betreft een karakteristiek, monumentaal winkelobject gelegen in de van oudsher langste winkelstraat van Nederland, bestaande uit een viertal bouwlagen waarbij de begane grond verhuurd is als winkelruimte. De verdiepingen zijn thans door de huurder in gebruik als opslagruimte.

Het object is aangewezen als monument in de zin van de Monumentenwet 1988 van 9 maart 1966 onder monumentennummer 13803. De aanduiding bij het gebouw luidt: “Pand met geval met verkropte lijst (XVIII B) en Empire schuiframen. Aan de voorstraathaven puntgevel (ca. 1600) met houtskelet. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundigde waarde”.

Informatie gemeente:
Op het drukst bevaarde punt in Europa, waar de rivier de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude maas, ligt de stad Dordrecht in de Provincie Zuid-Holland. Dordrecht maakt onderdeel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden en heeft een zeer strategische ligging op de as van Rotterdam en Antwerpen. Met ruim 288.000 inwoners en een nog veel groter verzorgingsgebied vervult deze regio een belangrijke economische functie.

Dordrecht is een prachtige stad met meer dan 900 rijksmonumenten, 700 gemeentelijke monumenten en een groot aantal beeldbepalende panden. Door de verscheidenheid aan locaties en het gevarieerde winkelaanbod is het zeer de moeite waard de stad te bezoeken. Van couleur locale in een historische omgeving tot moderne winkels met allure en alle bekende modemerken.

Parkeren:
In de directe omgeving zijn meerdere parkeergarages en betaald parkeerlocaties aanwezig. Op ongeveer 300 meter afstand is parkeergarage ‘Visstraat’ gelegen.

Afmetingen:
Begane grond circa 33 m²
Eerste verdieping circa 33 m²
Tweede verdieping circa 33 m²
Derde verdieping circa 16 m²

Voormelde oppervlakten zijn indicatief berekend aan de hand van opname ter plaatse, op basis van plattegrondtekeningen en informatie verkregen via www.bagviewer.nl. De oppervlakten zijn zo secuur mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Bouwjaar:
1600.

Vraagprijs:
€ 145.000,-- kosten koper.

Huurgegevens:
Actuele huuropbrengst (2018): € 15.936,-- op jaarbasis exclusief BTW.

Kadastrale gegevens:
Gemeente: DORDRECHT
Sectie: H
Nummer: 647
Grootte: 36 ca

Bestemming:
Thans is van toepassing het vigerende bestemmingsplan ‘Historische Binnenstad’ vastgesteld bij Raasbesluit, waaruit blijkt dat onderhavige locatie bestemd is als “Centrum”. De begane grond mag uitsluitend worden gebruikt ten behoeve van detailhandel. De verdiepingen mogen uitsluitend worden gebruikt voor wonen. Indien er in het betreffende pand sprake is van meer verdiepingen, die voor wonen worden gebruikt, mag de eerte vedieping woprden gebruikt voor de op de begane grond toegestane functie. Onder voorwaarden kunnen Burgemeester en Wethouders met een omgevingsvergunning afwijken voor de volgende gebruiksmogelijkheden: dienstverlening, horeca – 1, kantoor, atelier, wonen, maatschappelijk, bedrijf en cultuur en ontspanning.

Bouwkundige gegevens:
Op 1 augustus 2008 is een technische due diligence uitgevoerd. Hieruit is destijds gebleken dat het object over het algemeen in een zeer matig tot slechte staat van onderhoud verkeert. Het rapport is op aanvraag beschikbaar.

Asbest:
Op 23 juli 2008 is een asbest en risico inventarisatie type ‘O’ uitgevoerd. Tijdens de asbestinventarisatie zijn er geen asbestverdracht- of -houdende materialen aangetroffen. Dit type onderzoek is echter beperkt te noemen. Derhalve adviseren wij een asbestinventarisatie conform de SC 540 type A uit te laten voeren.

Aanvaarding:
In overleg.

Algemeen:
Het betreft een karakteristiek, monumentaal winkelobject gelegen in de van oudsher langste winkelstraat van Nederland, bestaande uit een viertal bouwlagen waarbij de begane grond verhuurd is als winkelruimte. De verdiepingen zijn thans door de huurder in gebruik als opslagruimte.

Het object is aangewezen als monument in de zin van de Monumentenwet 1988 van 9 maart 1966 onder monumenten…

Lees meer

Streetview

Kaart

Foto's

Brochure

Delen

“Waltmann Bedrijfshuisvesting: Dienstverlening rondom commercieel vastgoed!”

“Waltmann Makelaars: Expert in de omgeving Drechtsteden!”

Ja ik heb interesse, ik wil graag

Copyright © 2019 Waltmann Bedrijfshuisvesting