Korte Breestraat 1 3311 ND • Dordrecht

Korte Breestraat 1
Korte Breestraat 1
Korte Breestraat 1
Korte Breestraat 1
Korte Breestraat 1
Korte Breestraat 1
Korte Breestraat 1
Korte Breestraat 1
Korte Breestraat 1
Korte Breestraat 1
Korte Breestraat 1

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs€ 525.000,- k.k.
Statusbeschikbaar
Aanvaardingin overleg
Oppervlakten en inhoud
Belegging170 m²
Bouw
Hoofdbestemmingbelegging
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1800
Statusbeschikbaar
Belegging soortwinkelruimte

Omschrijving

Algemeen:
Namens onze opdrachtgever bieden wij een interessant beleggingsobject te koop aan. Het betreft een verhuurde winkelruimte op de begane grond gelegen in het historisch centrum aan de Korte Breestraat 1-3 te Dordrecht. De parkeergelegenheid is uitstekend doordat de parkeergarage Visstraat direct achter de winkelruimte is gelegen.

De Korte Breestraat maakt onderdeel uit van het stadscentrum van Dordrecht. Het stadscentrum voorziet in een ruim aanbod van winkels. Het winkelcentrum met de prominente woontoren geeft allure aan het plein en bevat een aantal belangrijke trekkers zoals de Hennes & Mauritz, Blokker, Men at Work en Rituals. Ook zijn er diverse horecagelegenheden. De openingstijden van de binnenstad zijn regulier, waarbij het donderdag koopavond en elke zondag koopzondag is.

De bereikbaarheid per auto en per openbaar vervoer is goed te noemen. Zowel de rijksweg A16 van Rotterdam naar Breda als de rijksweg A15 van Rotterdam naar Nijmegen zijn respectievelijk binnen 10 en 15 autominuten bereikbaar. Vanaf busstation Dordrecht, welke op loopafstand is gelegen, is er een keuze uit 29 verschillende buslijnen en op het treinstation stoppen zowel intercity- als stoptreinen. Hierdoor is bijvoorbeeld het centrum van Rotterdam binnen 15 minuten per spoor bereikbaar.

Dordrecht:
Op het drukst bevaarde punt in Europa, waar de rivier de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude maas, ligt de stad Dordrecht in de Provincie Zuid-Holland. Dordrecht maakt onderdeel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden en heeft een zeer strategische ligging op de as van Rotterdam en Antwerpen (rijkswegen A15 en A16). Met ruim 288.000 inwoners en een nog veel groter verzorgingsgebied vervult deze regio een belangrijke economische functie.

Dordrecht is een prachtige stad met meer dan 900 rijksmonumenten, 700 gemeentelijke monumenten en een groot aantal beeldbepalende panden. Door de verscheidenheid aan locaties en het gevarieerde winkelaanbod is het zeer de moeite waard de stad te bezoeken. Van couleur locale in een historische omgeving tot moderne winkels met allure en alle bekende modemerken.

Afmetingen:
Totale oppervlak begane grond: ca. 170 m2

De bovenstaande oppervlakten zijn opgemeten aan de hand van ter beschikking gestelde tekeningen, doch deze oppervlakten kunnen niet worden aangemerkt als “verhuurbare oppervlakte” zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Kadastrale gegevens:
Volgens de Rijksdienst voor het Kadaster en de openbare registers in Nederland, blijkt uit de kadastrale registratie van het terrein plaatselijk bekend als de Korte Breestraat 1-3 te 3311 ND Dordrecht het navolgende.

Gemeente: DORDRECHT
Sectie: H
Nummer: 4407 A4

Bestemming Korte Breestraat 1:
Thans is van toepassing het vigerende bestemmingsplan ‘Historische binnenstad’ waaruit blijkt dat onderhavige locatie de bestemming ‘Centrum’ heeft.

De voor ‘Centrum’ aangwezen gronden zijn bestemd voor: bedrijven, horeca-1, horeca-2, kantoor, atelier, dienstverlening, wonen, maatschappelijk, cultuur en ontspanning en bij de bestemming behorende voorzieningen, zoals verhardingen, groen, water, parkeervoorzieningen, nutsvoorzieningen, één en ander met inachtneming van het bepaalde in artikel 4.4 van het bestemmingsplan waarin de volgende regels zijn opgenomen:
• De begane grond van de bebouwing mag uitsluitend worden gebruikt ten behoeve van detailhandel.

• 'Horeca – 2' , als bedoeld in lid 4.1. onder d, is uitsluitend toegestaan ter plaatse van de in de verbeelding als zodanig aangeduide gronden. Zodra deze gronden niet meer voor de daar genoemde functie worden gebruikt kunnen burgemeester en wethouders besluiten de betreffende aanduiding te schrappen;

• uitsluitend bedrijven in de categorieën 1 en 2 van de tot deze regels behorende Staat van Bedrijfsactiviteiten zijn toegestaan;

• bedrijfsactiviteiten als bedoeld in artikel 41 Wet geluidhinder en artikel 2.4 van het Inrichtingen en Vergunningenbesluit Wet milieubeheer zijn niet toegestaan.

Voorts is er sprake van een dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie’ en een dubbelbestemming ‘Waarde- beschermd Stadsgezicht’.

Primaire (huur)gegevens:
De actuele huuropbrengst is circa EUR 43.000,-- exclusief BTW op jaarbasis (peildatum 2016).

Koopsom:
€ 525.000,-- kosten koper.

Aanvullende informatie:
Ten behoeve van de verkoop van deze beleggingsportefeuille is, na getoonde interesse, complete en gedetailleerde informatie beschikbaar.

Voorbehouden:
Een transactie kan pas dan tot stand komen nadat eigenaar schriftelijk hiervoor haar goedkeuring heeft verleend.

Omzetbelasting:
Niet van toepassing.

Staat van oplevering:
Overdracht van het verkochte vindt plaats in de staat waarin het verkochte zich op heden bevindt, behoudens normale slijtage, met alle kenbare en niet kenbare gebreken (‘as is’). Verkoper heeft zelf nooit gebruik gemaakt van het verkochte.

Algemeen:
Namens onze opdrachtgever bieden wij een interessant beleggingsobject te koop aan. Het betreft een verhuurde winkelruimte op de begane grond gelegen in het historisch centrum aan de Korte Breestraat 1-3 te Dordrecht. De parkeergelegenheid is uitstekend doordat de parkeergarage Visstraat direct achter de winkelruimte is gelegen.

De Korte Breestraat maakt onderdeel uit van het stadscentru…

Lees meer

Streetview

Kaart

Foto's

Brochure

Delen

“Waltmann Bedrijfshuisvesting: Dienstverlening rondom commercieel vastgoed!”

“Waltmann Makelaars: Expert in de omgeving Drechtsteden!”

Ja ik heb interesse, ik wil graag

Copyright © 2018 Waltmann Bedrijfshuisvesting