Amstelwijckweg 2B 3316 BB • Dordrecht

Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B
Amstelwijckweg 2B

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs€ verkocht,- k.k.
Huurprijs€ verkocht,- p/m2/p/j
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Oppervlakten en inhoud
Kantoorruimte856 m²
Bouw
Hoofdbestemmingkantoorruimte
Bouwvormbestaande bouw
Bouwperiode1906-1930
Statusverkocht
Indeling
Aantal bouwlagen (kantoor)3

Omschrijving

Algemeen:
Op landgoed ‘Klein Amstelwijck‘, temidden van eeuwenoude bomen, is dit voormalige kloostercomplex gelegen op een centrale locatie langs de rijksweg A16 (Rotterdam-Breda-Antwerpen). Het oorspronkelijke landgoed dateert uit de zeventiende eeuw en is vermoedelijk gesticht door de Amsterdamse wapenfabrikant Hendrik Trip (1607-1666). De toegangsbrug van het oude landgoed met daarop het jaartal 1661 is er nog steeds. In 1957 werd het kloostercomplex uitgebreid met het onderhavige, te huur aangeboden gedeelte dat dienst heeft gedaan als bedddenhuis voor bejaarde religieuzen. Samen met de naastgelegen villa fungeerde deze gebouwen, tijdens de meidagen van 1940, als commandopost van het Nederlandse Leger. Uit deze periode zijn nog diverse bunkers zichtbaar tussen de bomen. Heden en verleden komen hier op een bijzondere manier samen. In 2003 zijn er een tweetal hoogwaardige kantoorvilla’s in een parkachtige setting toegevoegd aan het landgoed waarbij rekening is gehouden met de oorspronkelijke bebouwing. Er is ruimte voor groot- en kleinschalige bedrijven die op een eigentijdse en flexibele manier invulling geven aan hun bijzondere werkomgeving. Diverse (inter-) nationale bedrijven hebben zich reeds gehuisvest op deze locatie.

Gemeente Dordrecht:
Op het drukst bevaarde punt in Europa, waar de rivier de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude maas, ligt de stad Dordrecht in de Provincie Zuid-Holland. Dordrecht maakt onderdeel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden en heeft een zeer strategische ligging op de as van Rotterdam en Antwerpen. Met ruim 288.000 inwoners en een nog veel groter verzorgingsgebied vervult deze regio een belangrijke economische functie.

Dordrecht is een prachtige stad met meer dan 900 rijksmonumenten, 700 gemeentelijke monumenten en een groot aantal beeldbepalende panden. Door de verscheidenheid aan locaties en het gevarieerde winkelaanbod is het zeer de moeite waard de stad te bezoeken. Van couleur locale in een historische omgeving tot moderne winkels met allure en alle bekende modemerken.

Locatie:
De bereikbaarheid per auto is uitstekend, het object is gelegen nabij de op- en afritten van rijksweg A16 (Rotterdam-Antwerpen). Voorts is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer goed te noemen; er zijn diverse busverbindingen (Arriva 4, 7 en 165) op loopafstand, met directe verbindingen naar o.a. centraal station van Dordrecht.

Parkeren:
Op eigen terrein zijn 16 parkeerplaatsen aanwezig.

Afmetingen:
Het object heeft een verhuurbaar vloeroppervlakte van totaal circa 856 m² als volgt verdeeld:

• Begane grond: ca. 294 m²
• 1ste verdieping: ca. 280 m²
• 2de verdieping: ca. 282 m²
• Totaal: ca. 856 m²

Het naastgelegen “Villa Klein Amstelwijck” wordt thans ook te huur aangeboden door dezelfde verhuurder. Derhalve is het mogelijk om extra ruimte te huren. Indien gewenst kunnen beide objecten middels een corridor met elkaar worden verbonden. Er zijn mogelijkheden vanaf circa 250 m² tot circa 1.007 m².

Kadastrale gegevens:
Volgens de Rijksdienst voor het Kadaster en de openbare registers in Nederland, blijkt uit de kadastrale registratie van het terrein plaatselijk bekend als de Amstelwijckweg 2B te 3316 BB Dordrecht het navolgende:

Gemeente DORDRECHT
Sectie Q
Nummer 9195 en 9196
Grootte 2.240m²

Bestemmingsplan:
Thans is van toepassing het voorontwerp bestemmingsplan ‘Dordtse kil’ waaruit dat onderhavige locatie de bestemming ‘Landgoed’ met een functie aanduiding ‘Kantoor’ heeft. De voor ‘Landgoed’ aangewezen gronden zijn bestemming voor groen, kantoor, wonen, paardenwei, tuin, water en bij de bestemming behorende voorzieningen zoals verhardingen, parkeervoorzieningen en nutsvoorzieningen.

Opleveringsniveau:
- entree met tochtsluis,
- verwarming door middel van gasgestookte cv-installatie met radiatoren,
- verlaagde systeemplafonds met ingebouwde verlichtingsarmaturen,
- personenliftinstallatie,
- buitenzonwering aan de voorgevel,
- te openen ramen met isolerende beglazing,
- noodverlichting,
- dubbele toiletgroep op iedere bouwlaag,
- pantry op iedere bouwlaag.

Huurprijs:
Kantoorruimte € 100,-- per m² per jaar exclusief BTW
Parkeerplaats € 350,-- per plaats per jaar exclusief BTW

Vraagprijs:
€ 750.000,-- kosten koper.

Servicekosten:
Nader te bepalen.

Aanvaarding:
In overleg.

Huurtermijn:
5 + 5 jaar.

Huurbetaling:
Per maand vooraf te voldoen.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijs-index (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2006 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurcontract:
De te sluiten huurovereenkomst zal worden opgemaakt met als basis het model dat door de Raad van Onroerende Zaken Model op 30 januari 2015 is vastgesteld en op 17 februari 2015 is gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Den Haag en aldaar ingeschreven onder nummer 15/20 tevens gepubliceerd op de website www.roz.nl.

Koopcontract:
De te sluiten koopovereenkomst zal door Waltmann Bedrijfshuisvesting worden opgesteld op basis van een standaard NVM koopakte bedrijfsmatig vastgoed.

Zekerheidsstelling bij verhuur:
Bankgarantie ter grootte van een kwartaalverplichting huur inclusief servicekosten inclusief BTW.

Zekerheidsstelling bij verkoop:
Een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom is van toepassing op de transactie welke beschreven in bovenstaande informatie.

Omzetbelasting verhuur:
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verhuurder en huurder in de huurovereenkomst een verklaring ondertekenen op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur.

Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij Wet vastgestelde of nader vast te stellen minimumpercentage zal of blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting, zodanig dat kan worden geopteerd voor belaste (ver-)huur. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen dat niet van dit uitgangspunt wordt afgeweken.

Indien huurder niet of niet meer aan dit uitgangspunt kan voldoen, zal de huurprijs worden verhoogd, zodanig dat verhuurder wordt gecompenseerd voor de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor met omzetbelasting belaste huur.

Omzetbelasting verkoop:
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verkoper en koper een verklaring ondertekenen, op grond waarvan zij opteren voor belaste verkoop. Deze zogenaamde "opteringsverklaring" zal bij ondertekening van de koopovereenkomst door koper zijn ondertekend.

GEEN BTW VAN TOEPASSING

Algemeen:
Op landgoed ‘Klein Amstelwijck‘, temidden van eeuwenoude bomen, is dit voormalige kloostercomplex gelegen op een centrale locatie langs de rijksweg A16 (Rotterdam-Breda-Antwerpen). Het oorspronkelijke landgoed dateert uit de zeventiende eeuw en is vermoedelijk gesticht door de Amsterdamse wapenfabrikant Hendrik Trip (1607-1666). De toegangsbrug van het oude landgoed met daarop het ja…

Lees meer

Streetview

Kaart

Foto's

Video

Brochure

Delen

“Waltmann Bedrijfshuisvesting: Dienstverlening rondom commercieel vastgoed!”

“Waltmann Makelaars: Expert in de omgeving Drechtsteden!”

Ja ik heb interesse, ik wil graag

Copyright © 2019 Waltmann Bedrijfshuisvesting