Amstelwijckweg 2A 3316 BB • Dordrecht

Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A
Amstelwijckweg 2A

Kenmerken

Overdracht
Huurprijs€ 125,- p/m2/p/j
Statusbeschikbaar
Aanvaardingin overleg
Oppervlakten en inhoud
Kantoorruimte1007 m²
Bouw
Hoofdbestemmingkantoorruimte
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1920
Statusbeschikbaar
Indeling
Aantal bouwlagen (kantoor)4

Omschrijving

Algemeen:
Op landgoed ‘Klein Amstelwijck‘, temidden van eeuwenoude bomen, is deze zeer exclusieve ‘Villa Klein Amstelwijck’ gelegen op een centrale locatie langs de rijksweg A16 (Rotterdam-Breda-Antwerpen). Het oorspronkelijke landgoed dateert uit de zeventiende eeuw en is vermoedelijk gesticht door de Amsterdamse wapenfabrikant Hendrik Trip (1607-1666). De toegangsbrug van het oude landgoed met daarop het jaartal 1661 is er nog steeds. In 1920 werd op het landgoed de villa gebouwd. Samen met het naastgelegen ‘beddenhuis’ fungeerde deze gebouwen, tijdens de meidagen van 1940, als commandopost van het Nederlandse Leger. Uit deze periode zijn nog diverse bunkers zichtbaar tussen de bomen. Heden en verleden komen hier op een bijzondere manier samen. In 2003 zijn er een tweetal hoogwaardige kantoorvilla’s in een parkachtige setting toegevoegd aan het landgoed waarbij rekening is gehouden met de oorspronkelijke bebouwing. Er is ruimte voor groot- en kleinschalige bedrijven die op een eigentijdse en flexibele manier invulling geven aan hun bijzondere werkomgeving. Diverse (inter-) nationale bedrijven hebben zich reeds gehuisvest op deze bijzondere locatie.

Gemeente Dordrecht:
Op het drukst bevaarde punt in Europa, waar de rivier de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude maas, ligt de stad Dordrecht in de Provincie Zuid-Holland. Dordrecht maakt onderdeel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden en heeft een zeer strategische ligging op de as van Rotterdam en Antwerpen. Met ruim 288.000 inwoners en een nog veel groter verzorgingsgebied vervult deze regio een belangrijke economische functie.

Dordrecht is een prachtige stad met meer dan 900 rijksmonumenten, 700 gemeentelijke monumenten en een groot aantal beeldbepalende panden. Door de verscheidenheid aan locaties en het gevarieerde winkelaanbod is het zeer de moeite waard de stad te bezoeken. Van couleur locale in een historische omgeving tot moderne winkels met allure en alle bekende modemerken.

Locatie:
De bereikbaarheid per auto is uitstekend, het object is gelegen nabij de op- en afritten van rijksweg A16 (Rotterdam-Antwerpen). Voorts is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer goed te noemen; er zijn diverse busverbindingen (Arriva 4, 7 en 165) op loopafstand, met directe verbindingen naar o.a. centraal station van Dordrecht.

Parkeren:
Op eigen terrein zijn 26 parkeerplaatsen aanwezig.

Afmetingen:
Het object heeft een verhuurbaar vloeroppervlakte van totaal circa 1.007 m².
Voor verhuur zijn de volgende ruime beschikbaar:

Begane grond: circa 250 m²
1ste verdieping: circa 75 m²
3de verdieping: circa 223 m²

Het naastgelegen, voormalige ‘beddenhuis’ wordt thans ook te huur aangeboden door dezelfde verhuurder. Derhalve is het mogelijk om extra ruimte dan wel het gehele complex te huren. Indien gewenst kunnen beide objecten middels een corridor met elkaar worden verbonden. Er zijn mogelijkheden vanaf circa 280 m² tot circa 856 m².

Bestemmingsplan:
Thans is van toepassing het voorontwerp bestemmingsplan ‘Dordtsekil’ waaruit dat onderhavige locatie de bestemming ‘Landgoed’ met een functie aanduiding ‘Kantoor’ heeft. De voor ‘Landgoed’ aangewezen gronden zijn besteming voor groen, kantoor, wonen, paardenwei, tuin, water en bij de bestemming behorende voorzieningen zoals verhardingen, parkeervoorzieningen en nutsvoorzieningen.

Opleveringsniveau:
Het object heeft een compleet voorzieningenniveau met onder ander een liftinstallatie, sanitaire voorzieningen, pantry, te openen ramen, meerdere airco-units en een receptiebalie.

Huurprijzen:
Kantoorruimte € 125,-- per m², exclusief BTW.
Parkeerplaats € 350,-- per plaats per jaar exclusief BTW

Servicekosten:
Nader te bepalen.

Bouwjaar:
1920.

Aanvaarding:
In overleg.

Huurtermijn:
In overleg.

Algemeen:
Op landgoed ‘Klein Amstelwijck‘, temidden van eeuwenoude bomen, is deze zeer exclusieve ‘Villa Klein Amstelwijck’ gelegen op een centrale locatie langs de rijksweg A16 (Rotterdam-Breda-Antwerpen). Het oorspronkelijke landgoed dateert uit de zeventiende eeuw en is vermoedelijk gesticht door de Amsterdamse wapenfabrikant Hendrik Trip (1607-1666). De toegangsbrug van het oude landgo…

Lees meer

Streetview

Foto's

Video

Brochure

Delen

“Waltmann Bedrijfshuisvesting: Dienstverlening rondom commercieel vastgoed!”

“Waltmann Makelaars: Expert in de omgeving Drechtsteden!”

Ja ik heb interesse, ik wil graag

Copyright © 2019 Waltmann Bedrijfshuisvesting