Afspraak maken?
Westeind 130, Papendrecht

Westeind 130

3351 AR Papendrecht

Beschikbaar

prijs op aanvraag

Heeft u interesse in dit object?

Neemt u dan contact met ons op!

Contactpersoon

Hans van Andel

078-614 10 30 0184-64 77 66 Stuur een e-mail

Omschrijving

Algemeen:
Door de gemeente Papendrecht wordt te koop aangeboden een voormalig schoolgebouw aan het Westeind 130 nabij het centrum van Papendrecht. Gebouwd in 1920 en door de jaren heen diverse malen aangepast / uitgebouwd.

Informatie plaats:
Papendrecht is een plaats en gemeente in de Alblasserwaard in de Nederlandse provincie Zuid- Holland. De gemeente telt 32.290 inwoners en heeft een oppervlakte van 10,77 km² (waarvan 1,30 km² water). Papendrecht is van oorsprong een dijkdorp, de huizen stonden in lintbebouwing langs de dijk. Het Westeind is het stukje dijk tussen het Oude Veer en Noordhoek. Het dijkdorp heeft nu een stedelijk karakter.

Er zijn verbinding over het water in het vaarplan van de Waterbus naar, onder meer, Rotterdam, Dordrecht en Sliedrecht. Daarnaast is de verbinding met diverse uitvalswegen en aansluitingen met het openbaar vervoer goed te noemen.

Papendrecht is een van de gemeenten van de regio Drechtsteden en wordt omringd door de gemeentes Dordrecht, Sliedrecht, Molenlanden, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Aan de westzijde van de gemeente stroomt de rivier de Noord en aan de zuidzijde de Merwede.

Locatie:
Het vrijstaande schoolgebouw is met de hoofdentree gesitueerd aan het Westeind 130 in de wijk Westpolder nabij het centrum van Papendrecht. Het pand grenst aan de achterzijde aan een woonwijk met eengezinswoningen. Aan de achterzijde van het perceel bevindt zich een sloot.

Beschrijving gebouw:
De school is in de kenmerkende jaren ’20 stijl gebouwd. De school heeft 7 klaslokalen aan lange gangen, diverse uitgangen aan de voor- en achterzijde. Het gebouw bestaat uit twee vleugels. Alle volumes zijn voorzien van een schuine kap. Voor meer informatie aangaande indeling en gevels zie bijgaande tekeningen.

Beschrijving terrein:
Het schoolgebouw heeft een groot voorterrein wat bereikbaar is door middel van een eigen toegangsweg van het Westeind. De aanleg van het terrein is grotendeels origineel. Op het plein voor het gebouw staan onder andere drie grote beeldbepalende bomen welke bij voorkeur behouden dienen te blijven. Het achter- en zijterrein zijn grotendeels betegeld.

Parkeren:
Parkeren moet plaatsvinden op eigen terrein.

Opleveringsniveau:
Het object is voormalig in gebruik geweest als schoolgebouw ten behoeve van basisonderwijs. Een aantal basisvoorzieningen binnen het gebouw zijn derhalve hierop afgestemd.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Papendrecht
Sectie A
Nummer 7550, 6194 en 4607
Grootte ca. 3345 m², 380m² en 75m²

Bestemmingsplan:
In de beheersverordening NL.IMRO.0590.bv02woongebied-3002 vastgesteld op 26 januari 2017, is aan de school en het omliggende terrein de bestemming "maatschappelijk" toegekend.

Ontwikkeling- en herbestemmingsmogelijkheden:
De gemeente is bereid medewerking te verlenen aan het wijzigen van de bestemming van het gebouw. Het gebouw dient, behoudens het later aan gebouwde achterste gedeelte, bij herontwikkeling behouden te blijven. Hier zijn een aantal regels aan verbonden waar bij herontwikkeling rekening mee moet worden gehouden. Parkeren moet plaatsvinden op eigen terrein.
Aanvullend op de ontwikkelingen op het perceel Westeind 130, is er in principe de mogelijkheid om op het perceel Westeind 134 (gemeente Papendrecht, Sectie A nummer 6191, 6192, 6730, 6732, 6734 (ged.) en 6906 (ged.), totaal groot circa 700 m2) een tweetal (vrijstaande) woningen te ontwikkelen. In de beschrijving van het plan en het financieel bod, zoals genoemd onder het hoofd Procedure, dient deze ontwikkeling, voor zover gegadigde(n) deze ontwikkeling mee wensen te nemen in de ontwikkeling van het perceel Westeind 130, separaat te worden weergegeven. Contact met de eigenaar kan opgenomen worden via Waltmann Makelaars.

Asbest:
Er is een asbestrapportage aanwezig, dit betreft een rapportage Type A. Deze rapportage is
uitgevoerd door Rontex, d.d. 20 maart 2017. Onderzoek Type A houdt in dat het een inventarisatie is van direct waarneembaar asbest, asbesthoudende producten, asbest verontreinigd materiaal of asbest verontreinigde constructiedelen in een bouwwerk of een object. Aanwezig asbest is reeds verwijderd, behoudens het asbest in de meterkast. Dit stukje is nog niet gesaneerd om de elektra (t.b.v. de alarminstallatie en de CV-ketel) te kunnen blijven gebruiken.

Bodemonderzoek:
Er is een bodemrapportage opgesteld op 8 mei 2018. In het kader van de voorbereiding van een eerder plan zijn tevens een akoestisch onderzoek wegverkeer en QuickScan flora en fauna opgesteld.

Bouwjaar:
Het oorspronkelijke gebouw is gebouwd in 1920.

Aanvaarding:
In overleg

Verkoop:
De gemeente Papendrecht verkoopt de school met omliggende gronden in de huidige staat.
Gegadigde kunnen tot uiterlijk 31 december, een plan en financieel bod bij de makelaar in te dienen. De bieding geschiedt onder vermeldingen van eventuele voorwaarden en het toevoegen van een conceptbeschrijving van het (her)ontwikkelplan.

Verkoop en gunning onder voorbehoud van goedkeuring gemeentebestuur. De gemeente Papendrecht behoudt zich het recht voor om niet tot gunning over te gaan.

Bezichtigingen
Het is mogelijk om via de makelaar een bezichtigingsafspraak te maken. Bezichtigingen vinden plaats vanaf heden tot 20 december 2019.

Procedure:
1. Bezichtigen van de school, dit is mogelijk tot 20 december 2019;
2. Indienen van het plan en financieel bod is mogelijk tot uiterlijk 31 december 2019;
3. Na 31 december 2019 wordt een selctie gemaakt door de opdrachtgever en kan gevraagd worden om het plan te presenteren;
4. Planpresentatie, dit zal plaatsvinden begin 2020;
5. Gunning onder voorbehoud goedkeuring gemeentebestuur;
6. Koopovereenkomst.

Zekerheidstelling bij verkoop:
Een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom is van toepassing op de transactie welke beschreven in bovenstaande informatie.

Offerte:
Nadrukkelijk wordt vermeld dat bovenstaande objectinformatie niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Deze objectinformatie geldt als uitnodiging om door u een mogelijk voorstel uit te brengen. Een transactie kan pas dan tot stand komen nadat burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht schriftelijk hiervoor haar goedkeuring heeft gegeven. Verder moet er nog ruimte vrij blijven voor de voorwaarden die verkoper stelt aan deze verkoop-procedure.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs notk prijs op aanvraag
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Bouw

Hoofdbestemming Bedrijfsruimte
Bouwjaar 1920

Bedrijfshal

Oppervlakte 3.800m²

Buitenruimte

Ligging In woonwijk

Locatie

Foto's

Westeind 130, Papendrecht
Westeind 130, Papendrecht
Westeind 130, Papendrecht
Westeind 130, Papendrecht
Westeind 130, Papendrecht
Westeind 130, Papendrecht
Westeind 130, Papendrecht
Westeind 130, Papendrecht
Westeind 130, Papendrecht
Westeind 130, Papendrecht
Westeind 130, Papendrecht

Brochures

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een vraag stellen? Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

* Dit contactformulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's privacy beleid en algemene voorwaarden zijn mogelijk van toepassing.