Afspraak maken?
Voorstraat 220, Dordrecht

Voorstraat 220

3311 ET Dordrecht

Beschikbaar

Prijs op aanvraag

Heeft u interesse in dit object?

Neemt u dan contact met ons op!

Contactpersoon

Hans van Andel

078-614 10 30 0184-64 77 66 Stuur een e-mail

Omschrijving

Algemeen:
Door de gemeente Dordrecht wordt te koop aangeboden een Rijksmonumentaal gebouw ‘De Berckepoort’, aan de Voorstraat 220. Dit gebouw is verdeeld over drie bouwlagen. Voorheen is het gebouw in gebruik geweest voor culturele activiteiten en als theatergebouw en heeft nog steeds een bijeenkomstfunctie. Een aantal voorzieningen zijn hiervan nog steeds zichtbaar. Het gebouw vormt via een corridor een geheel met het gebouw aan de Nieuwstraat 12-24 dat is gebouwd in de 16e eeuw en heeft een rijke historie. Voorstraat 220 is gebouwd in 1850 (bagviewer). Doordat beide gebouwen Nieuwstraat en Voorstraat eigen kadastrale registratie hebben is het heel goed mogelijk de beide panden afzonderlijk te verkopen.

Beschrijving gebouw:
Het pand heeft aan de noord- of voorzijde een ingang vanaf de Voorstraat. Aan de achterzijde is het via nieuwbouw verbonden met de Berckepoort (Nieuwstraat), waar het ook een van de officiële ingangen voor is. Het pand heeft een achteruitgang en een kleine buitenruimte. Deze buitenruimte (en de achterzijde van Voorstraat 220) grenst aan een schoolplein van de nabijgelegen Statenschool. Aan beide zijkanten wordt Voorstraat 220 begrensd door buurpanden (nummer 218 en 222 aan respectievelijk de oost- en westzijde).

Het gebouw Voorstraat 220 sluit via een corridor aan bij het gebouw Nieuwstraat 12-24. Een aankoop in de combinatie is mogelijk en bespreekbaar.

Afmetingen:
De verkoopbare vloeroppervlakte is in totaal circa 797 m² BVO echter zoals na inmeting NEN 2580 zal blijken.

Parkeren:
In de directe omgeving zijn meerdere parkeergarages en betaald parkeerlocaties aanwezig.

Vraagprijs:
Nader over een te komen.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Dordrecht
Sectie H
Nummer 3210, 4356 gedeeltelijk, 4357 gedeeltelijk
Grootte 237 m², circa 27 m², circa 140 m²

Opleveringsniveau:
Het gebouw wordt opgeleverd in de staat waarin het zich op het moment van het bereiken van een overeenstemming tussen verkoper en een koper.

Bestemming:
Thans is van toepassing het vigerende bestemmingsplan ‘Centrum’ vastgesteld op 16 september 2014. Volgens het geldende bestemmingsplan mag het pand o.a. gebruikt mag worden voor wonen, kantoor-, horeca-, en maatschappelijke functies, en voor voorzieningen op het gebied van cultuur en ontspanning.

Informatie gemeente:
De gemeente Dordrecht, gelegen langs rijksweg A16 (Rotterdam – Breda – Antwerpen) is met zijn ca. 119.000 inwoners de vijfde gemeente van Zuid Holland. De historische binnenstad biedt een ruim assortiment aan winkels, horecagelegenheden en bezienswaardigheden. Een aantal voorzieningen binnen de stad zijn o.a. Leerpark, uitgebreid pakket aan scholen in het middelbaar en hoger onderwijs, Sportpark, uitgebreid pakket aan sportmogelijkheden en het Gezondheidspark, waar het Albert Schweitzer ziekenhuis een zeer grote sterke regionale functie betreed op het gebied van gezondheidszorg.
Gemeente Dordrecht behoort tot de Drechtsteden waarvan de grootte van het inwonersaantal ongeveer vergelijkbaar is met de stad Utrecht.

Locatie:
Het monument is gelegen midden in het (historisch) centrum van Dordrecht op de A locatie van de langste winkelstraat van Nederland, nabij diverse horecagelegenheden met terrassen. Het NS treinstation is op 10 minuten loopafstand te bereiken.

Ontwikkelings- en herbestemmingsmogelijkheden:
Het Rijks monumentale gebouw dient bij herontwikkeling behouden te blijven. Hier zijn een aantal regels aan verbonden waar bij herontwikkeling rekening mee moet worden gehouden.

Bouwhistorisch onderzoek:
In opdracht van de gemeente Dordrecht is een bouwhistorische opname uitgevoerd. In de verdere verkoopdocumentatie is dit onderzoek opgenomen.

Asbest:
Er is een asbestrapportage aanwezig. Deze rapportage is uitgevoerd door RPS d.d. 16 augustus 2019.

Monument:
Het object is aangewezen als Rijksmonument.

Bouwjaar:
1850 – 1860.

Aanvaarding:
In overleg.

Verkoop:
De gemeente Dordrecht verkoopt de locatie bij openbare inschrijving. Om toegang te krijgen tot de verdere verkoopprocedure dient geïnteresseerde de geheimhoudingsverklaring te ondertekenen. Na ondertekening van de geheimhoudingsverklaring zal de opdrachtgever, de gemeente Dordrecht, de gegadigde beoordelen voor toegang tot de verdere verkoopprocedure en verkoopdocumentatie. Na positieve beoordeling wordt verdere omschrijving omtrent de verkoopprocedure toegelicht in het procesdocument die aan gegadigde beschikbaar wordt gesteld.
Gegadigde dient binnen zes weken, doch uiterlijk 12 november 2020 voor 12.00 uur, een plan van aanpak en financieel bod bij de makelaar in te dienen. De bieding geschiedt onder vermeldingen van eventuele voorwaarden en het toevoegen van een conceptbeschrijving van het ontwikkelplan.

Verkoop en gunning onder voorbehoud van goedkeuring gemeentebestuur. De gemeente Dordrecht behoudt zich het recht voor om niet tot gunning over te gaan.

Kijkdagen:
Wekelijks t/m uiterlijk 05 november 2020 op donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur is er de mogelijkheid een bezichtigingsafspraak te maken.

Procedure:
1. Partijenselectie/ toegang geven tot procesbeschrijving en documenten
2. Kijkdagen
3. Biedingsfase, binnen zes weken na publicatie, indienen plan van aanpak en financieel bod
4. Selectie periode van twee weken door opdrachtgever
5. Na selectie uitnodiging voor planpresentatie met twee weken voorbereiding
6. Planpresentatie
7. Gunning onder voorbehoud goedkeuring gemeentebestuur
8. Koopovereenkomst
9. Levering
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs op aanvraag
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Bouw

Hoofdbestemming Bedrijfsruimte
Bouwperiode Tot 1906

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte 237 m²

Kantoorruimte

Oppervlakte 797 m²
In units vanaf 797 m²
Verdiepingen 3

Bedrijfshal

Oppervlakte 797m²

Buitenruimte

Ligging Winkelgebied stadscentrum

Locatie

Foto's

Voorstraat 220, Dordrecht
Voorstraat 220, Dordrecht
Voorstraat 220, Dordrecht
Voorstraat 220, Dordrecht
Voorstraat 220, Dordrecht
Voorstraat 220, Dordrecht
Voorstraat 220, Dordrecht
Voorstraat 220, Dordrecht
Voorstraat 220, Dordrecht
Voorstraat 220, Dordrecht
Voorstraat 220, Dordrecht
Voorstraat 220, Dordrecht
Voorstraat 220, Dordrecht
Voorstraat 220, Dordrecht

Video's

360° foto's (1)

Brochures

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een vraag stellen? Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

* Dit contactformulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's privacy beleid en algemene voorwaarden zijn mogelijk van toepassing.