Afspraak maken?
Steegoversloot 56, Dordrecht

Steegoversloot 56

3311 PP Dordrecht

Beschikbaar

€ 1.850.000,- k.k.

Heeft u interesse in dit object?

Neemt u dan contact met ons op!

Contactpersoon

Hans van Andel

078-614 10 30 0184-64 77 66 Stuur een e-mail

Omschrijving

Inleiding:
In de historische binnenstad van Dordrecht bevindt zich dit voormalig woonhuis uit circa 1670. Het Rijksmonument is volledig ontwikkeld tot boektiekhotel. Naast 12 hotelkamers beschikt het over een privé woonruimte op de begane grond. Het gebouw is naast (boetiek)hotel ook uitermate geschikt als bijvoorbeeld bed and breakfast of shortstay faciliteit. De aansluitende stadswoning op de begane grond kan uiteraard ook uitstekend dienst doen als vergaderruimte of restaurant behorende bij het hotel.

Het pand is bevindt zich aan een van de mooiste straten van de stad, het Steegoversloot., gevestigd op steenworp afstand van de Voorstraat en het park en onderdeel van het beschermd stadsgezicht van Dordrecht. Kenmerkend aan het Steegoversloot zijn de vele karakteristieke panden, monumentale gevels, leilinden en de authentieke klinkers.

Huidige eigenaar heeft bij de volledige renovatie de basis gelegd voor de exploitatie van een hoogwaardig hotel. Van deze renovatie is de binnenzijde nog niet volledig voltooid. De nieuwe eigenaar heeft daardoor de mogelijkheid het naar eigen idee en wens af te maken. Momenteel zijn 8 van de 12 kamers gerealiseerd. De overige 4 kamers, gelegen op de derde verdieping, kunnen nog naar eigen smaak worden afgewerkt.

Alle kamers zijn per lift te bereiken en sfeervol en gezellig ingericht. De tweepersoonskamers zijn allen voorzien van een eigen badkamer (douche en toilet). Iedere kamer heeft een eigen kleurstelling waarover uitvoerig is nagedacht. Per verdieping zijn 4 kamers aanwezig.

De stadswoning aan de achterzijde heeft prachtige monumentale details en aansluitend een heerlijke ruime binnenplaats.

Omschrijving:
Het pand is omstreeks 1670 gebouwd als woonhuis en is eind negentiende eeuw voorzien van een nieuwe lijstgevel. In de loop der jaren is het pand uitgebreid met oog voor detail en de specifieke charme. Het interieur toont diverse waardevolle onderdelen waaronder het trappenhuis uit de jaren '20 van de twintigste eeuw, maar heeft ook vele andere monumentale details.

Tijdens de recente volledige renovatie is het object verbouwd tot boetiekhotel, voorzien van verschillende kamers, een ontbijtruimte en receptie. Daarnaast bevindt zich op de begane grond een prachtige stadswoning van circa 148 vierkante meter.

Indeling:
Begane grond:
Via de centraal, in de monumentale gevel, gelegen entree komt men binnen in de centrale hal met trappenhuis en lift. Aan de linkerzijde is een ruimte gerealiseerd die uitstekend dienst kan doen als receptie. Recht bevindt zich een (ontbijt)zaal met achterin de gescheiden dames- en herentoiletten. Aan het einde van de hal is de toegang tot de maar liefst 148 vierkante meter grote stadswoning met achterliggende binnenplaats annex parkeerplaats (3 tot 4 auto’s) van circa 66 m².

Eerste verdieping:
De karakteristieke trap en de lift geven toegang tot de verdiepingen. De eerste verdieping meet in totaal circa 118 m². De totale oppervlakte gebruikt voor de realisatie van 4 hotelkamers. De kamers meten circa 21 tot circa 27 m². Een van de aan de voorzijde gelegen hotelkamers beschikt over een sfeervol balkon met uitzicht over het Steegoversloot en de Museumstraat.

Tweede verdieping:
De tweede verdieping heeft net als de daaronder gelegen verdieping een oppervlakte van circa 118 m² met ook 4 hotelkamers, waarbij net als beneden gelegen verdieping circa 101 m² is gebruikt voor de realisatie van de kamers. De kamers op deze verdieping meten circa 21 tot circa 27 m². Deze verdieping heeft verder ook een opslagruimte (circa 4 m²).

Derde verdieping:
De derde verdieping beschikt over een oppervlakte van circa 82 m². Ook hier bevinden zich 4 hotelkamers. Door de split-level indeling onder het hoge dak zijn deze kamers minstens zo ruim als de ondergelegen kamers en hebben een oppervlakte tussen de circa 22 en circa 32 m². De hotelkamers op deze verdieping zijn reeds ingedeeld, maar nog niet volledig afgewerkt. Op de derde verdieping bevindt zich tevens de installatieruimte.

Kenmerken:
Aantal hotelkamers 12 stuks
Bouwlagen 4
Oppervlakte hotel circa 413 m²
Oppervlakte stadswoning circa 148 m²
Oppervlakte perceel 372 m²
Bouwvorm monumentale bouw met restauratie

Parkeren:
In de direct omgeving kan langs de openbare weg betaald of met parkeervergunning geparkeerd worden. Aan de achterzijde is een ruime openbare parkeergelegenheid. Parkeergarage ‘Drievriendenhof’ bevindt zich op loopafstand.

Vraagprijs:
€ 1.850.000,-- kosten koper exclusief BTW.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Dordrecht
Sectie G
Nummer 3082
Grootte 372 m²

Bouwjaar:
1760.

Aanvaarding:
In overleg.

Bestemming:
Thans is van toepassing het vigerende bestemmingsplan ‘Historische Binnenstad’ vastgesteld op 22 februari 2011 waaruit blijkt dat onderhavige locatie de enkelbestemming ‘Gemengd-2’ en dubbelbestemming ‘Waarde -Archeologie’ heeft. De voor ‘Gemengd-2’ aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. wonen; b. detailhandel; c. dienstverlening; d. horeca-1; e. bedrijf; f. maatschappelijk; g. kantoor; h. atelier; i. cultuur en ontspanning; j. parkeren; k. openbare verbinding; l. fietsenstalling; m. bij de bestemming behorende voorzieningen, zoals nutsvoorzieningen, parkeren, groen een en ander met inachtneming van het bepaalde in lid 7.4 van het bestemmingsplan.

Onder 'horeca-1' wordt verstaan "Een horecabedrijf dat is gericht op het hoofdzakelijk overdag en in de avond aanbieden van dranken en etenswaren en/of het aanbieden van nachtverblijf, zoals een café, een restaurant, een croissanterie, een snackbar, een koffiehuis, een hotel."

Informatie gemeente:
Dordrecht wordt door velen gezien als oudste stad van Holland. Dordrecht maakt deel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden en heeft ongeveer 119.000 inwoners (Bron: CBS). De stad ligt op de plaats waar rivier de Merwede zich splitst in de rivier de Noord en de Oude Maas. De economische kansen groeien hier, waardoor ondernemerschap en bedrijvigheid gestimuleerd blijven. Het eiland van Dordrecht heeft een oppervlakte van 79,01 km².

Dordrecht (de oudste stad van Holland) kenmerkt zich als een van de eerste steden van Nederland met talloze monumenten, bezienswaardigheden, musea, eeuwenoude pakhuizen en de druk bezochte handelsstraten die herinneren aan het welvarende verleden van de stad.

In de directe omgeving bevinden zich met name woningen, restaurants en andersoortige bedrijvigheid. Het algehele voorzieningsniveau in de directe omgeving is hoog.

Locatie:
Het voormalige woonhuis bevindt zich aan de verbindingsweg in het centrum van Dordrecht op de hoek van het Steegoversloot en de Schoolstraat en nabij de verschillende bekende winkelstraten en het oudste Dordtse stadspark 'Park Merwestein', theater 'Kunstmin' en het Dordrechts Museum. Het hotel bevindt zich in een gebied dat is aangemerkt als beschermd stadsgezicht. Bezienswaardigheden zoals de Grote Kerk, Groothoofdspoort en Het Hof van Holland bevinden zich op nog geen 10 minuten loopafstand van het hotel.

Bereikbaarheid:
Het Steegoversloot en de historische binnenstad zijn per auto uitstekend te bereiken vanaf de Rijksweg A15 via Randweg N3 en vanaf de Rijksweg A16 (binnen 10 minuten, ongeveer 5 kilometer). Parkeren kan direct om de hoek aan de Schoolstraat, hier bevindt zich een ruim parkeerterrein De binnenstad heeft verder goede openbaar vervoersverbindingen door middel van trein (station op slechts 1 kilometer afstand), bus (100 meter) en vanaf het water met de waterbus (500 meter) van en naar omliggende gemeenten Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht en van en naar Rotterdam.

Monumentale status:
Het pand Steegoversloot 56 te Dordrecht heeft de status Rijksmonument.

Het betreft een voormalig woonhuis met oudere kern dat eind 19e eeuw werd voorzien van een nieuwe lijstgevel van het Eclecticisme met invloeden van het Neo-Classicisme. Het pand is in de loop der jaren meerdere malen vergroot door uitbreidingen.

Boven de entree met openslaande paneeldeuren bevindt zich een balkon. Het balkon rust op twee bewerkte stenen consoles een heeft een schitterende en statige uitstraling. Het interieur vertoont diverse waardevolle onderdelen, zoals het eerder genoemde trappenhuis, maar ook verschillende ornamenten.

Het pand is van belang vanwege de gaafheid van de voorgevel, delen van het interieur en vanwege de algehele gaafheid, bijzondere detaillering en materialengebruik.

Meer informatie over de monumentale status van het object kan op verzoek worden verstrekt.

Historie:
In 2005 heeft het Dordrecht Museum het bekende Zelfportret van de bekende Dordtenaar Aert Schouman aangekocht. Een van de drie geportretteerde personen is Dordtse garenhandelaar en verzamelaar Cornelis van Lill (1666-1743), voormalig bewoner van het Steegoversloot 56.

Cornelis handelde in garen. Het was een succesvol zakenman en zeer geïnteresseerd in kunst. Hij wist tijdens zijn leven een collectie van zo'n 100 schilderijen bijeen te brengen. Hiervan bracht hij het grootste gedeelte onder in het 'salet', de grote zaal van het toenmalige woonhuis. Een ruimte met nauwelijks meubelen, maar met niet minder dan 75 schilderijen.

Cornelis bouwde uiteindelijk een portefeuille op met werken van onder andere Jan Brueghel de Oude, Quinten Massijs, Jan Steen, Frans Hals, Adriaen van Ostade en Rubens, maar ook werken van minder bekende kunstenaars maakten deel uit van zijn collectie.

In 1741 maakte Van Lill zijn testament op en verkocht hij het huis, hij bleef hier echter wel wonen tot zijn overlijden op 30 maart 1743.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 1.850.000,- k.k.
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Bouw

Hoofdbestemming Horeca
Bouwjaar 1670

Kantoorruimte

Buitenruimte

Ligging In woonwijk

Locatie

Foto's

Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht
Steegoversloot 56, Dordrecht

Brochures

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een vraag stellen? Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

* Dit contactformulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's privacy beleid en algemene voorwaarden zijn mogelijk van toepassing.