Leerparkpromenade 40, DORDRECHT

Leerparkpromenade 40

3312 KW DORDRECHT

Beschikbaar

€ 169,- p/m² p/j

Heeft u interesse in dit object?

Neemt u dan contact met ons op!

Contactpersoon

Hans van Andel

078-614 10 30 0184-64 77 66 Stuur een e-mail

Omschrijving

Algemeen
Innovatie en duurzaamheid komen samen op het Leerpark te Dordrecht. Het gaat om de ontwikkeling van het ‘Kopgebouw’, de eerste fase in de Campusontwikkeling in Dordrecht. Gelegen naast de Duurzaamheidsfabriek met ruim 6.700 m² aan ruimte voor innovatieve bedrijven. Er wordt ingezet op de versterking van de regionale kennisinfrastructuur, met onder andere HBO-onderwijs op het gebied van techniek en ICT en innovatieve startups.

Binnen het gebouw komen diverse kantoorruimten beschikbaar. Met in totaal zes bouwlagen komen vier bouwlagen als innovatie kantoorruimte beschikbaar, twee bouwlagen zijn reeds verhuurd. Het Leerpark ligt dichtbij het geografische hart van Dordrecht en is een vernieuwde stadswijk in wording. Een wijk waar innovatie en duurzaamheid centraal staan.

Het object biedt een grote mate van flexibiliteit, daarnaast wordt er een centraal atrium gecreëerd met een interne verbinding op de vierde verdieping, naar de bestaande Duurzaamheidsfabriek. Het atrium geeft ruimte voor flexwerken, ontmoeten en het vieren van successen. Daarnaast zijn er vergaderfaciliteiten beschikbaar.
Verdieping vier en vijf worden in gebruik genomen voor HBO-onderwijs, de overige verdiepingen zijn beschikbaar voor verhuur aan ondernemingen en startups op het gebied van duurzaamheid, energie, nieuwe maakindustrie en innovatieve en maritieme techniek.

Het object is goed bereikbaar vanaf de N3. Deze randweg zorgt voor de verbinding tussen de rijksweg A15 en de A16. Daarnaast is er een directe busverbinding met het Centraal Station van Dordrecht. In de directe omgeving is voldoende (gratis) parkeermogelijkheid beschikbaar. Daarnaast zijn er ca. 264 fietsplaatsen, waarvan er 10 over een oplaadpunt voor elektrische fietsen beschikken.

Daarom kiest u voor het kopgebouw
LOCATIE
Kopgebouw heeft een uitstekende bereikbaarheid. Het Leerpark heeft directe OV-verbindingen en het Kopgebouw heeft een eigen fietsenstalling. In de toekomst wordt er een parkeergarage gerealiseerd waar een aantal parkeerplaatsen beschikbaar komen voor huurders.

LEERPARK DORDRECHT
Het Leerpark is de campus waar innovatie, techniek en duurzaamheid centraal staan. Het Leerpark stimuleert samenwerkingen en ontmoetingen. Verschillende activiteiten brengen bewoners, ondernemers en studenten dichter bij elkaar.

HUURMOGELIJKHEDEN
Binnen het Kopgebouw zijn er verschillende huurmogelijkheden. Kadans Science Partner kijkt samen met u wat de wensen zijn. Er is een grote variatie mogelijk in de indeling, het opleveringsniveau en de uitstraling van de ruimten.

ECO-SYSTEEM
Als huurder in het Kopgebouw wordt u niet alleen onderdeel van een actieve community op het Leerpark, maar krijgt u ook toegang tot de omvangrijke community van Kadans op 23 science parken in Europa.

SERVICES & FACILITEITEN
In het Kopgebouw realiseert Kadans Science Partner een hoog servicelevel voor haar huurders met een aanbod van diverse faciliteiten.

Het Gebouw
Het Kopgebouw draait volledig om kennisontwikkeling en dient als centrale ontmoetingspunt van het bedrijfsleven en studenten op het Leerpark. Het Kopgebouw brengt ondernemende bedrijven, starters en kennisinstellingen samen. Een gebouw met een levendig centrum. De gedeelde faciliteiten dragen bij aan het stimuleren van ontmoeting tussen de verschillende huurders.

Verbinding: Het nieuwe multi-tenant gebouw vervult een verbindende rol voor bedrijven en studenten op het Leerpark. Een centraal atrium stimuleert ontmoetingen en verbindingen. Het atrium biedt ruimte voor flexwerken, ontmoeten en het vieren van successen. Ook zijn er vergaderfaciliteiten beschikbaar.
Daarnaast bieden wij toegang tot een netwerk van bedrijven en organisaties op campussen door heel Nederland en Europa.

Duurzaam: Met het ontwerp van het Kopgebouw wordt ingezet op een hoge duurzaamheidsambitie. Die ambitie is vertaald naar praktische en zinvolle maatregelen, zo wordt het dak voorzien van PV-panelen en wordt er in het gebouw geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen voor de primaire voorzieningen van het gebouw. Naast waterbesparende maatregelen en LED-verlichting met aanwezigheidsdetectie worden er nog meer duurzame maatregelen genomen om een BREEAM-NL Excellent certificering te behalen.

Flexibel: Het Kopgebouw biedt ruimte aan kantoor- en onderwijsactiviteiten. Het gebouw biedt een hoge mate van flexibiliteit. De gang rond het atrium ligt vast, maar verder zijn de verdiepingen vrij in te delen. Op begane grond tot en met de 3e verdieping is kantoorruimte beschikbaar. Op de 4e en 5e verdieping zal de Dordrecht Academy zich vestigen.

Unieke zichtlocatie: Het Kopgebouw, daadwerkelijk aan de entree van het Leerpark gelegen, wordt het herkenningspunt voor een innovatieve plek in Dordrecht. Door de markante gevel met gedrapeerd theaterdoek zal het Kopgebouw een herkenningspunt bij de entree van het Leerpark, dat vanuit de trein, auto en op de fiets goed zichtbaar is.

Indeling
Ca. 478 m² en 314 m² Verhuurbare kantoorruimte op de begane grond;
Ca. 1.133 m² Verhuurbare kantoorruimte op de eerste verdieping;
Ca. 1.211 m² Verhuurbare kantoorruimte op de tweede verdieping;
Ca. 1.211 m² Verhuurbare kantoorruimte op de derde verdieping;

Voormelde oppervlakten zijn op basis van VVO en vastgesteld aan de hand van plattegrondtekening en een NEN-2580 meetstaat en zijn exclusief een toeslag voor de algemene ruimten in het gebouw.

Onder- danwel overmaat van het metrage zal nimmer (kunnen) leiden tot enige verrekening van de huurprijs en/of eventuele kosten bijkomende leveringen en diensten, tijdens de periode van deze huurovereenkomst met inbegrip van eventuele verlenging(en) hiervan.

Voorzieningen
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in casco+ staat. Aanvullende informatie met betrekking tot de oplevering is op te vragen bij de makelaar, er zijn een prestatiedocument en een demarcatielijst beschikbaar.

Huurprijs
€ 169,-- per m² per jaar exclusief BTW.

Datum van oplevering
Verwachte oplevering Q1 2023.

Locatie
Het Leerpark is de locatie van o.a. de onderwijsinstellingen Da Vinci College, Insula College, Stedelijk Dalton Vakcollege en Wartburg College. Aansluitend op het Kopgebouw bevindt zich de Duurzaamheidsfabriek, die op het gebied van innovatie en techniek zeker zijn landelijke bekendheid heeft. Daarnaast is het Leerpark is de thuishaven voor onder andere een brandweerkazerne, sportcomplex en verschillende leerwerkbedrijven, maar biedt ook ruimte voor mensen die willen wonen tussen het groen.

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Dordrecht valt het complex in het vigerende bestemmingsplan: “2e herziening bestemmingsplan Leerpark" dat werd vastgesteld bij Raadsbesluit van 24 juni 2014.
Op grond van artikel 5 van de bestemmingsplanvoorschriften is de bestemming van de objecten: “Gemengd – 2”met de dubbelbestemmingen ‘’waarde – archeologie – 3’’ en de gebiedsaanduiding ‘’veiligheidszone – vervoer gevaarlijke stoffen 2’’.
De voor ‘’Gemengd – 2’’ aangewezen gronden zijn bestemd voor onder andere: a) bedrijven; b) kantoren; c) Maatschappelijk in de vorm van ondersteunende functies ten behoeve van het voortgezet onderwijs, zoals administratieruimte en praktijklokalen; d) leerbedrijven, met uitzondering van winkelleerbedrijven; e) ateliers; f) parkeren; g) openbare verbinding; h) fietsenstalling; i) bij de bestemming behorende voorzieningen, zoals verhardingen, groen, water, parkeervoorzieningen en nutsvoorzieningen. Een en ander met inachtneming zoals omschreven in artikel 5.4 van het bestemmingsplan, de specifieke gebruiksregels.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs € 169,- p/m² p/j
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Bouw

Hoofdbestemming Kantoorruimte
Bouwperiode Vanaf 2021 tm 2030

Kantoorruimte

Oppervlakte 4.347 m²
In units vanaf 314 m²
Verdiepingen 4

Buitenruimte

Ligging In woonwijk

Foto's

Leerparkpromenade 40, DORDRECHT
Leerparkpromenade 40, DORDRECHT
Leerparkpromenade 40, DORDRECHT
Leerparkpromenade 40, DORDRECHT
Leerparkpromenade 40, DORDRECHT
Leerparkpromenade 40, DORDRECHT
Leerparkpromenade 40, DORDRECHT
Leerparkpromenade 40, DORDRECHT

Brochures

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een vraag stellen? Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

* Dit contactformulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's privacy beleid en algemene voorwaarden zijn mogelijk van toepassing.
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
14:57