Afspraak maken?
Kerkbuurt 93, Sliedrecht

Kerkbuurt 93

3361 BD Sliedrecht

Verkocht

Helaas is dit object verkocht.

Omschrijving

Algemeen:
Aan een winkelpromenade in hoofdwinkelcentrum van de gemeente Sliedrecht ligt deze moderne winkelunit. Deze winkelunit is voor diverse retail mogelijkheden geschikt.

Locatie:
De Kerkbuurt is het historische centrum van Sliedrecht. Het vormt samen met de Rivierdijk één van de overblijfselen waaruit de geschiedenis van de plaats te lezen valt. Al eeuwen wordt hier handel gedreven en de afgelopen decennia heeft vooral de detailhandel zich sterk ontwikkeld. De unieke ligging en het historisch gevormd karakter maken het gebied aantrekkelijk en levendig, en onderscheiden het van andere winkelgebieden in de omgeving. Dit onderscheid wordt versterkt door de aanwezigheid van veel Sliedrechtse en lokale ondernemers, en relatief minder grootschalige landelijke ketens. Hierdoor bestaat er een grote wederzijdse binding tussen winkelier en (veelal vaste) klant. De Kerkbuurt onderscheidt zich verder van de andere winkelgebieden in Sliedrecht door het aanbod van winkels in met name het hogere segment. Naast de hoofdfunctie als winkelgebied kent de Kerkbuurt ook een, zij het beperktere, woonfunctie. Tevens bevinden zich binnen het plangebied een aantal maatschappelijke instellingen, kantoren en horecabedrijven.

Naast de Kerkbuurt, zijnde hét centrale winkelgebied, kent Sliedrecht nog enkele ondersteunende winkelgebieden voor de meer dagelijkse boodschappen. Zoals de wijk? en buurtcentra Burgemeester Winklerplein, Fazantplein, Populierenhof en Thorbeckelaan, waar het accent duidelijk ligt op het dagelijkse artikelenaanbod.

Structuur van de Kerkbuurt:
De Kerkbuurt heeft haar eigen kernkwaliteiten. De dijk is de belangrijkste structuurdrager met een speelse kronkelige loop en hoogteverschillen ten opzichte van de directe omgeving. Tussen de panden c.q. groepen van panden zijn openingen aanwezig, al dan niet toegankelijk voor het publiek. Sommige openingen doen dienst als entrees naar de dijk en verbinden de winkelstraat met de parkeerplaatsen. Aan de noordzijde bestaan de opgangen uit trappen vanwege het (grote) hoogteverschil. Aan de zuidzijde bestaan de opgangen uit hellingbanen. Aan de westzijde van de Kerkbuurt wordt de entree van de dik gevormd door een verbreding van de oorspronkelijke dijk. Het beeld van de ontstane verblijfsruimte wordt sterk bepaald door de Grote Kerk. Kijkend in westelijke richting vanuit de winkelstraat doemt deze markant op. Het Merwedeplein is een onderbreking van de langgerekte dijkstructuur. Trekkende elementen zoals daghoreca, Jumbo Supermarkt en Hema zijn hier gevestigd. Het Merwedeplein is het middelpunt van de Kerkbuurt. De rivier is vanaf de dijk niet te zien, maar vanwege de ligging van de waterbushalte aan het einde van de Kerkbuurt (oostzijde) is indirect toch een relatie aanwezig met het water en goede aansluitingen op de buurgemeenten en het centrum van Rotterdam.

Openbaar vervoer:
Rondom het plangebied zijn verschillende bushaltes aanwezig, waaronder het busstation aan het Burgemeester Winklerplein. Andere bushaltes liggen aan de Middeldiepstraat (ter hoogte van het kruispunt met de Oranjestraat), aan de Kerkbuurt (net ten westen van het plangebied) en aan de Oosterbrugstraat (aan de oostzijde van het plangebied). Vanaf deze verschillende haltes rijden bussen richting onder andere het NS?station Sliedrecht, Dordrecht, Rotterdam en Gorinchem. Tevens is aan de oostzijde van het plangebied (kruispunt Middeldiepstraat ? Oosterbrugstraat) een halte van de Waterbus aanwezig. Vanaf hier varen boten naar de Merwedekade in Dordrecht.

Parkeren:
Rondom de Kerkbuurt zijn verschillende parkeerterreinen aanwezig. Deze zijn gelegen aan:
- het kruispunt Jacob Catsstraat ? Frans Halsstraat;
- de Zoutstoep (2 terreinen);
- de Van Goghstraat;
- de Rubensstraat;
- de Gantelweg (2 terreinen);
- de Middeldiepstraat.
Daarnaast kan tevens langs de weg en in de omliggende woonstraten worden geparkeerd.
Afmetingen:
Winkelruimte circa 270 m².

Opleveringsniveau:
- Aan de voorzijde is de volledige gevelbreedte als etalage ingericht en te gebruiken;
- dubbele openslaande toegangsdeur;
- boven de etalage is de mogelijkheid tot het aanbrengen van een naamsaanduiding;
- de winkelruimte zal als casco door verhuurder aan huurder worden opgeleverd, buiten deze casco oplevering een toilet en pantry aanwezig

In aanvulling op de huur als casco, behoren tot het gehuurde:
- Meterkast met standaard elektra- en wateraansluiting
- de huidige winkelpui met dubbele entreedeuren.
Onderhoud en vervanging van bovengenoemde zaken zijn voor rekening en risico van huurder.

Niet tot het gehuurde behoren:
- Toilet en pantry;
- Verkoopbalie;
- vloer;
- wand- en plafondafwerking;
- Alarm-; airco-, CV installatie;
- aanwezige verlichting.

Verhuurder zal deze zaken om niet aan huurder overdragen. Verhuurder staat niet in voor de gebreken aan of de werking van deze zaken. Onderhoud en eventuele vervanging zijn voor risico en rekening van huurder.

Elektrische installatie:
Standaard ten behoeve van normaal gebruik.

Huurprijs:
€ 2.950,-- per maand exclusief BTW en servicekosten.

Bestemming:
Thans is van toepassing het vigerende bestemmingsplan ‘Kerkbuurt-Oost’ vastgesteld op 28 oktober 2014 waaruit blijkt dat onderhavige locatie de bestemming ‘centrum’ heeft. De voor ‘centrum’ aangewezen gronden zijn bestemd voor: detailhandel, met dien verstande dat een supermarkt uitsluitend is toegestaan ter plaatse van de aanduiding 'supermarkt'; dienstverlening; horeca van categorie 2 t/m 4, met uitzondering van de gronden ter plaatse van de aanduiding 'horeca uitgesloten'; kantoren; wonen (inclusief aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteiten) op de verdiepingen en bijbehorende entrees en bergingen op de begane grond; zorgvoorzieningen, zoals medische praktijken, klinieken en dagverblijven, consultatiebureaus en kinderopvang; ter plaatse van de aanduiding 'garagebox': uitsluitend garageboxen; ter plaatse van de aanduiding 'horeca van categorie 5': tevens horeca van categorie 5, met dien verstande dat ter plaatse van de aanduiding 'horeca' horeca van categorie 5 uitsluitend op de bovenste verdieping is toegestaan; ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van bedrijf - 1': tevens een bedrijfsactiviteit met de SBI-code 18129, uit ten hoogste categorie 2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten 'functiemenging'; ter plaatse van de aanduiding 'sportzaal': tevens een sportzaal; ter plaatse van de aanduiding 'wonen': tevens wonen (inclusief aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteiten) op de begane grond; bij deze bestemming behorende voorzieningen zoals: wegen en paden, tuinen, groenvoorzieningen en parkeervoorzieningen.

Aanvaarding:
In overleg. Op korte termijn mogelijk.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs € 2.950,- p/m
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg

Bouw

Hoofdbestemming Winkelruimte
Bouwperiode Vanaf 2001 tm 2010

Winkelruimte

Detailhandel Ja
Oppervlakte 270m²
Verdiepingen 1
Frontbreedte 4500
Welstandsklasse type B2

Buitenruimte

Ligging Winkelgebied stadscentrum

Locatie

Foto's

Kerkbuurt 93, Sliedrecht
Kerkbuurt 93, Sliedrecht
Kerkbuurt 93, Sliedrecht
Kerkbuurt 93, Sliedrecht
Kerkbuurt 93, Sliedrecht
Kerkbuurt 93, Sliedrecht
Kerkbuurt 93, Sliedrecht

Brochures

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een vraag stellen? Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

* Dit contactformulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's privacy beleid en algemene voorwaarden zijn mogelijk van toepassing.