€ 5 miljoen voor verlichting van filedruk op A15 Ridderkerk-Gorinchem

€ 5 miljoen voor verlichting van filedruk op A15 Ridderkerk-Gorinchem

10 juni 2021

 

Provincie Zuid-Holland investeert samen met gemeenten in de regio Drechtsteden € 2,5 miljoen om de doorstroming van het verkeer op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem te verbeteren. Het bedrag wordt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verdubbeld. Het is de bedoeling dat er in 2022 nog eens extra geïnvesteerd wordt.

Samen met grote transporteurs en andere bedrijven in de regio willen de overheden het vervoer slimmer op elkaar laten afstemmen zodat niet iedereen tegelijk de weg op moet in de spits. Het streven is dat er afspraken gemaakt worden met bedrijven en inwoners om per werkdag structureel 700 keer buiten de spits van de A15 gebruik te maken of op een andere manier te reizen.

Ook worden weggebruikers via acties verleid een (e-)fiets uit te proberen en aan te schaffen of het openbaar vervoer te gebruiken. Als meer mensen de fiets of het openbaar vervoer pakken staan er minder files op de A15.

Nu de beperkingen door corona langzaam worden afgebouwd wordt het weer drukker met het verkeer op de A15. Het verkeersaanbod is al bijna op hetzelfde niveau als voor het uitbreken van de pandemie. 90% van het autoverkeer is weer op de weg. Geregeld staan er weer files op de A15.

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
20:01