Afspraak maken?

Actueel

Nieuws

Nieuws

‘Vertrouwen en open communicatie’

‘Vertrouwen en open communicatie’

Medusa Dordrecht is eigenaar van drie panden aan de Calandstraat in Dordrecht, waarvan zij zelf één van de panden ‘bewonen’. Zij hebben ons gevraagd de verhuur van de twee andere bedrijfspandenpanden te verzorgen. Dat is naar volle tevredenheid verlopen, constateert Harold van Dijke van Medusa Dordrecht.

Label C voor kantoren komt eraan

Label C voor kantoren komt eraan

Vanaf 1 januari 2023 geldt de plicht van minimaal energielabel C voor kantoren. De branche ligt hiermee allerminst op koers zo bleek uit onderzoek van Vastgoedmarkt in samenwerking met het Kadaster. Wie nu nog aan de slag moet met de verduurzaming van zijn of haar kantorenbezit kan maar beter haast maken, want het energielabel komt er echt aan. Vier op de tien vastgoedprofessionals verwacht overigens strenge handhaving van het vereiste C-label, tegenover drie op de tien branchegenoten die denkt dat het wel mee zal vallen.

Krapte op kantorenmarkt dreigt

Krapte op kantorenmarkt dreigt

De ingebruikname van kantoorruimte in 2021 is uitgekomen op 1.040.000 m2, een stijging van 9 procent ten opzichte van 2020, het jaar waarin de kantooropname als gevolg van de covidpandemie daalde en de functie van het kantoor als werkplek onder vuur lag. Tegen de initiële verwachtingen van 2020 in, zijn kantoorgebruikers inmiddels volop bezig met verhuizingen en oriëntatie op nieuwe kantoorruimte.

Verandering kantooromgeving

Verandering kantooromgeving

Eén van de kantoortrends in 2022 heeft te maken met werkplezier. Belangrijke kantoorfuncties worden samenwerken, creatieve werkvormen en persoonlijk (informeel) contact. Dit vraagt een andere opzet en vormgeving van het kantoor. Hospitality wordt een steeds belangrijker begrip voor de werkomgeving. Je welkom voelen als medewerker of bezoeker. Het werk wordt steeds meer gedaan in teamverband met wisselende interne en externe samenstellingen waarvoor een specifieke team-werkomgeving nodig is, zoals bijvoorbeeld bij agile werken of scrum. Toch moet je daarbij niet vergeten dat ook concentratiewerkplekken nodig zijn. Op een werkdag hebben medewerkers meestal een scala aan taken te vervullen, met diverse eisen aan de werkplek. Bron: HEVO

Vergroenen bedrijventerreinen

Vergroenen bedrijventerreinen

In Nederland zijn er meer dan 3.800 bedrijventerreinen met een gezamenlijke oppervlakte van bijna 100.000 ha. Hiervan bestaat maar 1% uit bomen, vaste planten, gras, sloten en poelen, zo is te lezen in Hortipoint. Het gaat dan ook niet goed met de flora en fauna op bedrijventerreinen. Voor het herstel van de biodiversiteit kunnen bedrijventerreinen een belangrijke rol spelen. Door bijvoorbeeld groenstroken, parkeerplaatsen en daken biodivers en klimaatadaptief in te richten.

‘De meerwaarde van Waltmann is samenwerken’

‘De meerwaarde van Waltmann is samenwerken’

Sjoerd Roza kan als klant van Waltmann Bedrijfshuisvesting heel goed aangeven wat hun meerwaarde is. Hij heeft de afgelopen jaren een goede band opgebouwd met Hans van Andel van Waltmann. Op dit moment werken ze samen aan project xentraal, op het Stationspark in Sliedrecht.

Interesse voor horecalocaties neemt plots toe

Interesse voor horecalocaties neemt plots toe

Veel horecaondernemers willen sinds de coronacrisis hun terras uitbreiden. De interesse voor het huren of kopen van horecalocaties is in het derde kwartaal toegenomen. Dat merkt huizenwebsite Funda. Mooie horecapanden die te koop of te huur staan, werden de afgelopen maanden vaker bekeken dan in het tweede kwartaal. Ook werd er daadwerkelijk meer op gereageerd dan in de voorgaande periode, meldt Funda. Een aspect dat sinds de coronapandemie anders wordt benaderd, is de buitenruimte. Geen gedoe met coronapassen, geen looproutes en dankzij de terrasverwarmers zelfs gasten als het koud is.

NVM Business: verhuur kantoren en winkels in lift, tekort aan bedrijfsruimte

NVM Business: verhuur kantoren en winkels in lift, tekort aan bedrijfsruimte

In het derde kwartaal van 2021 is meer kantoor- en winkelruimte verhuurd dan in het kwartaal ervoor. De opname van bedrijfsruimte in het derde kwartaal 2021 laat een daling zien van 15 procent in vergelijking met een kwartaal eerder. Een tekort aan geschikt aanbod is hiervan de oorzaak. De opname van kantoorruimte groeide met 27 procent en winkelruimte liet een plus van 21 procent zien. Beide sectoren profiteren van het herstel en het ‘nieuwe normaal’ door de verruiming van de Corona-beperkingen.

Groei beleggingsmarkt

Groei beleggingsmarkt

Het beleggingsvolume is in het derde kwartaal 2021 flink gegroeid in vergelijking met een kwartaal eerder. In totaal is circa 2,9 miljard euro geïnvesteerd in commercieel vastgoed. Vooral kantoorruimte was in trek als belegging terwijl beleggingen in logistieke en industriële panden door een krap aanbod juist afnamen. De trend van dalende aanvangsrendementen heeft ook in het derde kwartaal doorgezet. NVM Business ziet een stijging van beleggingen door particuliere beleggers. Deze beleggers stappen in de commercieel vastgoedmarkt door de lage rentestand en het tekort aan interessant woningaanbod.

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
07:25