Quartzline: investeren en innoveren

Quartzline: investeren en innoveren

15 april 2020

In oktober 2017 verhuisde Quartzline Vloersystemen via Waltmann Bedrijfshuisvesting naar een groot bedrijfspand in de Krabbepolder te Dordrecht. Dat was nodig want het Dordtse familiebedrijf had grote behoefte aan meer ruimte om aan de alsmaar groeiende vraag te kunnen blijven voldoen. Nu ruim twee jaar later, brengen we opnieuw een bezoek aan Quartzline. En er is veel veranderd.    

Direct na de overdracht van het pand in 2017 bezochten we met directeur Arthur Kaptein het nieuwe bedrijfspand van Quartzline. Wat we zagen waren enorme lege hallen, een groot contrast met het voormalige pand aan de Daltonstraat waar de ruimte beperkt en inefficiënt was. Eén van die lege hallen die we toen zagen, is nu het magazijn, waar voorraden en producten tot de nok toe zijn opgeslagen. “De verhuizing kende vele voordelen,” vertelt Kaptein. “In eerste instantie denk je dat je ruimte gaat overhouden, maar we waren er al snel van overtuigd dat we hier iets te optimistisch over dachten. Uiteraard konden we ons productieproces en logistieke activiteiten hier in het nieuwe pand veel efficiënter opzetten en ook voor de kantoren en het laboratorium is er nu veel meer ruimte beschikbaar.”

Wat ook direct opvalt als je over de Donker Duyvisweg richting Quartzline rijdt, is de enorme silotoren die naast het bedrijfspand is verrezen. Deze bijna 40 meter hoge toren bevat 24 silo’s waarin de grondstoffen worden aangevoerd. Deze silotoren is overigens nog niet operationeel, de afbouw is nog in volle gang en in de tweede helft van dit jaar moeten alle bouwwerkzaamheden zijn afgerond. “Dankzij de nieuwe silotoren kunnen we onze productiecapaciteit aanzienlijk vergroten,” vervolgt Kaptein. Dat is nodig want Quartzline, dat zich tot een van de grootste vloersystemen producenten van Nederland mag rekenen, begint ook internationaal aan de weg te timmeren. Steeds meer producten vinden hun weg in Europa. “Daar zetten we vol op in,” zegt de ambitieuze directeur hierover. De huidige bedrijfsfilosofie is dan ook investeren en innoveren. Dat innoveren vindt plaats in eigen laboratoria. Dagelijks wordt er gewerkt aan het verbeteren van de huidige producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. En dat niet alleen. In de laatste hal van de rondleiding wordt een nieuwe verpakkingslijn gebouwd. “Als straks alles klaar is, worden de producten automatisch verpakt en daarom voorzien we ook meteen onze verpakkingen van een nieuw uiterlijk.”

De rondleiding zit erop. Als we via de silotoren naar buiten lopen, komen we uit op een stukje braakliggend terrein. “Dat ligt er alvast,” zegt Kaptein lachend. “Klaar voor gebruik als we toch weer willen uitbreiden.”

Meer weten over Quartzline? Zie www.quartzline.nl of neemt contact op met Arthur Kaptein, telefoon (078) 651 31 00.

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
20:09