De Diamant in Dordrecht: schot in de roos

De Diamant in Dordrecht: schot in de roos

02 april 2019

Jan Martinu is projectmanager bij Herkon Projectontwikkeling. Onlangs leverde hij fase twee op van bedrijfsverzamelgebouw De Diamant op bedrijventerrein Dordtse Kil III. Ergens in 2016 borrelde het idee op bij Herkon om dit nog vrije stuk grond voor eigen rekening en risico te gaan ontwikkelen. Jan Martinu kon aan de slag.

“Er bleek aanvankelijk vooral behoefte aan wat kleinere units,” zo begint Martinu. “Daar zijn we op ingesprongen en in augustus 2017 gestart met de bouw van de eerste fase van veertien units.” Bij de oplevering in februari 2018 was fase een van De Diamant aan de Zirkoon volledig verkocht. De nog steeds aantrekkende economie zorgde voor meer vertrouwen bij ondernemers om te investeren in bedrijfshuisvesting. De vraag naar grotere bedrijfshallen met kantoor groeide. Voor Jan Martinu reden om fase twee van De Diamant snel op te starten. “Dit keer hebben we ingestoken op grotere bedrijfshallen met een tweelaagse kantoorruimte.” Binnen niet al te lange tijd waren ook deze zeven units verkocht. De bouw van fase twee startte mei vorig jaar en in februari jl. zijn de units opgeleverd. “Ook nu konden we inspelen op de wensen van de ondernemer, met daarbij de uitstraling te handhaven die we voor ogen hadden,” vertelt Martinu. En hij vervolgt: “De Diamant was een prachtig project. Het is een gewilde locatie dankzij een goed onderhouden bedrijventerrein, met prima parkbeheer, een juiste uitstraling en goed bereikbaar. Onze bedrijfsruimten kennen een hoogwaardig afwerkingsniveau en zien er representatief uit met onder andere de gekleurde gevelkaders ter plaatse van de kantoorruimte.” Het project De Diamant is verkocht en opgeleverd. Een schot in de roos zoals blijkt. Er komen nog steeds aanvragen binnen. “Onder meer via Waltmann Bedrijfshuisvesting vernamen wij dat er inmiddels ook behoefte is aan wat grotere bedrijfshallen.”

Malachiet

Er komt dus een vervolg op dit ‘concept’. Dit vervolg komt er aan de Malachiet, ook op de Dordtse Kil III en vlakbij de Makro. Daar beschikt Herkon ook over een grondpositie waar een kopie van De Diamant en wat grotere bedrijfshallen van zo’n 560 m2 zullen verrijzen. De vergunningen zijn aangevraagd en Herkon is reeds gestart met de verkoop. “We willen op deze manier ook de ondernemers bedienen die we bij De Diamant niet konden voorzien van een passende huisvesting,” vertelt de projectmanager. Het concept heeft zich inmiddels bewezen en is ook interessant als beleggingsobject omdat de vraag op de huurmarkt ook toeneemt. Herkon borduurt daarom voort op het succes van De Diamant. Het project aan de Malachiet zal eveneens bestaan uit bedrijfsunits in diverse afmetingen bedrijfsruimte in combinatie met kantoorruimte. Door het toepassen van differentiatie in gevelkleur en afmetingen is er ook nu weer voor elke mkb-ondernemer een passende huisvesting te vinden. Alles uiteraard met een compleet en hoogwaardig afwerkingsniveau.

Wilt u meer weten over de projecten van Herkon Projectontwikkeling of heeft u interesse in het project de Malachiet? Neem contact op met Jan Martinu, T: 06 -10 39 30 96 of E: j.martinu@herkon.nl of Hans van Andel van Waltmann Bedrijfshuisvesting, T: 06 - 53 42 95 10 of E: h.vanandel@waltmann.com

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
18:13