Borgch faciliteert vastgoed

Borgch faciliteert vastgoed

15 april 2020

Vanaf 2023 is het voor bedrijven verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Een energielabel laat de energieprestatie van een gebouw zien. Een aanvullend advies maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Borgch is een gerenommeerd adviesbureau op dit gebied. Directeur Julian van der Veer van het Dordtse bedrijf over energielabels en hiermee samenhangende activiteiten. “Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van bedrijfspanden. Sterker nog, banken financieren op al dit moment slechts bedrijfsvastgoed dat beschikt over een goed energielabel.”

De dienstverlening van Borgch gaat echter verder dan het verzorgen van energielabels. Van der Veer: “Steeds meer bedrijven benaderen ons om ook hun vastgoed in te meten en de onderhoudsstaat van hun gebouwen te inspecteren. De werkzaamheden en handelingen die hiervoor nodig zijn, kunnen we uitstekend combineren met het opstellen van een energielabel. Zo vang je meerdere vliegen in één klap. Dit resulteert in een helder inzicht in de status van je vastgoed, een meerjarenplanning en een plan van aanpak. Zo voorkom je dubbel werk en kun je in de juiste volgorde werken naar een slimme verduurzaming van je bedrijfsvastgoed.”

Van der Veer benadrukt dat er subsidies beschikbaar zijn voor bedrijven die willen investeren in duurzaamheid. “Er bestaat nog een grote onbekendheid met dit fenomeen of men vindt het een ingewikkelde materie. Ook zijn er fiscale regelingen die het aantrekkelijker maken om bedrijfspanden energiezuinig te maken. Uiteraard kunnen wij ook dergelijke subsidieaanvragen en fiscale regelingen verzorgen,” zo besluit Van der Veer.

Meer weten over Borgch? Neem contact op met Julian van der Veer, telefoon (078) 639 37 74 of kijk op www.borgch.nl

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
19:58