Baggerbedrijf de Boer in hartje Sliedrecht

Baggerbedrijf de Boer in hartje Sliedrecht

24 november 2021

Vanaf 1 december a.s. is Baggerbedrijf De Boer, ofwel Dutch Dredging zoals het bedrijf internationaal bekend staat, eigenaar van de voormalige Rabobank in het hartje van Sliedrecht. Het gebouw gaat dienst doen als hoofdkantoor van het baggerbedrijf. Aan de zoektocht naar een nieuw onderkomen komt zo een einde.

Directeur Kees van de Graaf schetst in het kort de historie van het bedrijf. “Ruim 60 jaar geleden startte de heer De Boer met twee zonen in Zaandam zijn bedrijf met als voornaamste bezigheden het uitvoeren van baggerwerkzaamheden in Zaandam en omgeving. Toen pa op jonge leeftijd overleed moesten zijn twee zoons van 21 en 19 jaar het bedrijf voortzetten. Zij zochten al snel een adviseur en daarbij viel de keuze op mijn vader. Na een aantal maanden nam mijn vader wat aandelen over en kocht in 1980 het hele bedrijf.”

Verhuizing

Vanuit Zaandam verhuisde het bedrijf toen – met een tussenstop in Papendrecht – naar Sliedrecht. Een woonhuis aan het Dr. Langeveldplein in Sliedrecht ging dienstdoen als kantoor. Vanwege de groei van het bedrijf door onder andere de steeds meer toenemende internationale activiteiten, werd de huisvesting van de baggeraar stilaan een punt van zorg. Steeds meer panden aan en in de buurt van het Dr. Langeveldplein werden aangekocht om zo de kantoormensen van een werkplek te kunnen voorzien. Bedrijfsjuriste Lisanne Noteboom hierover: “Nu zijn we in allemaal oude panden gehuisvest met de daarbij behorende kenmerken. Dat heeft ook zo z’n charmes. Die ga ik zeker missen, maar praktisch gezien kan het nu echt niet meer. De grootste vergaderruimte biedt slechts plaats aan acht mensen en inmiddels staan ook de tuinen vol met portocabins. We lopen eigenlijk al jaren achter de feiten aan wat huisvesting betreft.”

Zoektocht

De zoektocht naar een nieuw onderkomen startte dan ook al enkele jaren geleden. De ultieme wens van het baggerbedrijf was om ergens aan het water in de Drechtsteden een nieuw hoofdkantoor te laten bouwen. Voor de nieuwe huisvesting werd er contact opgenomen met Hans van Andel van Waltmann Bedrijfshuisvesting. Lisanne: “We zijn heel lang bezig geweest met het kijken naar nieuwbouw, maar we konden geen goede plek vinden. Op een goed moment vertelde Hans dat de Rabobank in Sliedrecht vrij kwam en nodigde ons uit om eens te komen kijken. Eén van onze grootste wensen, een kantoor aan het water, moesten we hiermee overboord gooien. Aan de andere kant bood het pand van de Rabobank ook weer de nodigde praktische voordelen. Je blijft immers in je eigen dorp, geen grootscheepse verhuizing en voor onze kantoormedewerkers blijven we lekker dichtbij huis.”

Locatie

“Het was niet onze eerste keuze,” zo biecht Kees van de Graaf op, “maar gaandeweg werden we steeds enthousiaster. Uiteindelijk blijkt het een uitstekend pand voor ons. Op een mooie locatie met ruimte om de komende jaren flink te kunnen groeien.” In totaal verhuizen er straks zo’n 70 werkplekken. “Maar als die allemaal bezet zijn, maak ik me grote zorgen,” zegt Kees van de Graaf lachend. “Door de bank genomen zal het erop neerkomen dat er zo’n 40 mensen op het kantoor actief zijn, de overige mensen zitten op de werken.” Onder de vlag van Baggerbedrijf de Boer opereert ook Zandhandel & Overslagbedrijf Van der Waal BV te Papendrecht. De acht kantoormedewerkers van deze dochteronderneming nemen eveneens hun intrek in het ongeveer 3.000 vierkante meter grote voormalige bankgebouw.

Verbouwing

Als Baggerbedrijf de Boer op 1 december de sleutel krijgt, breekt er nog een aantal maanden van verbouwen aan. “In het begin denk je nog dat het meevalt,” zegt Kees van de Graaf, “hier en daar een wandje verplaatsen en we kunnen over naar het nieuwe kantoor. Gaandeweg zijn onze gedachten hierover echter flink bijgesteld. Inmiddels denken we na over een constructie waar de centrale trap moet komen. Daarmee willen we de verdiepingen meer met elkaar verbinden.”

“Op een goed moment vertelde Hans dat de Rabobank in Sliedrecht vrij kwam.”

“Over de definitieve inrichting zijn we nog in discussie met de architect,” vervolgt Lisanne Noteboom. “Het is nu nog een typisch bankgebouw met gescheiden afdelingen. Wij streven naar openheid met tegelijkertijd minder kantoortuin. Om inspiratie op te doen hebben we inmiddels samen met de architect diverse panden bezocht. Ik weet dan ook zeker dat we een prettig en inspirerend kantoor zullen krijgen.”

Kees van der Graaf

0184-41 19 99

Baggerbedrijf de Boer

 

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
18:58