1 DAG LAND ROVER DISCOVERY SPORT

1 DAG LAND ROVER DISCOVERY SPORT

24 november 2021

Als autofreak is Hans van Andel geïnteresseerd in auto’s en alles wat daarmee te maken heeft. Hij maakte er dan ook dankbaar gebruik van om een dag in een Land Rover Discovery Sport rond te mogen toeren. Deze auto werd ter beschikking gesteld door RAC Dordrecht. Deze Jaguar en Land Rover dealer is alweer enige tijd in Dordrecht gevestigd en onder de bezielende leiding van directeur Ton van Vugt inmiddels een bekende naam in de regio. RAC profileert zich als ‘delicatessenzaak’ tussen ‘supermarkten’, een plek voor een goed advies en waar uw wensen en behoeften voorop staan.

De eerste Land Rover werd geïntroduceerd in 1948 en beleefde zijn wereldprimeur in de RAI in Amsterdam. De Land Rover werd vrijwel meteen populair. De aluminium carrosserie op een stalen frame bleek zeer betrouwbaar. Dit model bestaat nog steeds en is bekend onder de naam Defender.

De fraaie Land Rover waarin Hans deze dag zou rijden stond al uitnodigend te wachten voor het moderne pand van RAC aan de Mijlweg. Na een plezierige kennismaking tussen Ton van Vugt en Hans van Andel, ging laatstgenoemde er snel vandoor met zijn SUV voor één dag.

“Om te beginnen vind ik het een fraaie auto,” zo steekt Hans van wal. “Het is ook een stoere auto die kracht uitstraalt. Van binnen viel voor mij meteen de hoge zit op. Ik ben dat niet gewend als Tesla-rijder. Het zit echter heerlijk. De auto biedt plek voor tenminste vijf personen die ruim kunnen zitten. Even wennen was dat ik nu weer in een hybride auto reed, maar die onwennigheid was snel verdwenen. De auto is één en al power en daar houd ik wel van.”

“Dat ik in een topmodel reed, was te merken aan de fraaie uitvoering zowel binnen als buiten. Het binnenwerk is zeer compleet en zorgvuldig afgewerkt met mooie materialen zoals de witte leren bekleding. Andere gadgets zoals een achteruitrijcamera en cruise control met stuurassistentie, een noodremsysteem en een vermoeidheid assistent zijn zoals te verwachten standaard in deze auto. Leuk vond ik ook het glazen panoramadak.”

Prettig en rustig door de binnenstad van Dordrecht rijden, het gaat allemaal volledig elektrisch, in een oase van rust. De benzinemotor springt hoorbaar bij wanneer nodig, en schakelt weer uit als dat kan. Ook op de snelweg staat de auto z’n mannetje. Samenvattend kun je zeggen dat de Discovery Sport een ruime, comfortabele en praktische gezinswagen is, met uitermate stoere kenmerken.

 

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
19:17