Actueel - Column

Ondernemers met eenmanszaak ook privé aansprakelijk


De privé aansprakelijkheid van de ondernemer in een eenmanszaak liegt er niet om. Gaat u zakelijk failliet, dan bent u ook privé failliet. U bent privé met uw hele vermogen aansprakelijk. Als u in gemeenschap van goederen getrouwd bent, dan vallen de bezittingen van uw partner daaronder. Zelf de spaarrekeningen van uw minderjarige kinderen zijn niet veilig voor de schuldeisers. Huwelijkse voorwaarden kunnen u (gedeeltelijk) behoeden voor een hoop ellende.

Nederlandse markt voor commercieel vastgoed houdt wind in de rug


De Nederlandse markt voor zakelijk vastgoed heeft wederom een goed jaar achter de rug. Het beschikbare aanbod van bedrijfsruimte liet een verdere daling zien en de vraag naar kantoor- en winkelruimte bleef op niveau. Vooral de grote vraag naar logistiek vastgoed viel op.

Wacht niet te lang met zoeken


Hans van Andel is allang blij dat de economie weer op volle toeren draait. Dat betekent werk aan de winkel. De vraag naar bedrijfsvastgoed groeit nog steeds, maar dat heeft ook zo zijn neveneffecten. Over vraag en aanbod naar bedrijfspanden bijvoorbeeld. Wacht niet te lang met het zoeken naar een nieuw pand, is dan ook zijn boodschap.

De vooruitziende blik van een huurder


'Regeren is vooruitzien’, is een bekend gezegde dat niet alleen opgeld doet voor politici. Ook voor ondernemers is een vooruitziende blik op de toekomst onmisbaar. Maar zonder een glazen bol is het moeilijk om te weten hoe de wereld over een jaar, over vijf jaar of over tien jaar draait. Laat staan dat je als ondernemer weet of je dan nog over voldoende, of misschien juist wel teveel, vierkante meters beschikt. En wat als dat niet het geval is?

Amega Groep neemt mobiliteit serieus


Wie met Leen de Koning, directielid Amega Groep, praat over mobiliteit, moet goed bij de les blijven. Het hele scala aan pijnpunten, oplossingen en toekomstverwachtingen over dit onderwerp passeert in razend tempo de revue. Maar laten we bij het begin beginnen.

De Diamant in Dordrecht: schot in de roos


Jan Martinu is projectmanager bij Herkon Projectontwikkeling. Onlangs leverde hij fase twee op van bedrijfsverzamelgebouw De Diamant op bedrijventerrein Dordtse Kil III. Ergens in 2016 borrelde het idee op bij Herkon om dit nog vrije stuk grond voor eigen rekening en risico te gaan ontwikkelen. Jan Martinu kon aan de slag.

Bescherm uw commerciële- en bedrijfsgegevens


De informatiesamenleving kent diverse bedreigingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het toenemende aantal virussen, DDoS-aanvallen en computercriminaliteit in algemene zin. Daarnaast moet je denken aan daadwerkelijke, fysieke inbraken in serverruimtes, in bedrijven, kantoren, het stelen van wachtwoorden en login-codes.

Everybody Appie?


Het leven zonder smartphone is haast niet meer denkbaar. Communicatie via WhatsApp is inmiddels al lang niet meer beperkt tot de privésfeer; ook zakelijk wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van deze snelle manier van communiceren.

Verborgen gebreken bij aankoop woning


Elke ondernemer koopt ook weleens een woning. Let daarom op het volgende. De huidige woningmarkt is een verkopersmarkt. Voor bijna iedere aangeboden woning, zeker in de Randstad, melden zich nu meerdere gegadigden.

Teamwork boven alles


Enthousiast, ambitieus en professioneel. Dat is Joraline Wielders ten voeten uit. De jonge onderneemster (27) neemt binnenkort haar eigen bedrijfsruimte in gebruik op Dordtse Kil 3 om met ptjoraline.nl haar ideeën over alles met en rond personal training verder uit te breiden.

Prijzen commercieel vastgoed in de lift


In de eerste helft van 2018 zijn de prijzen van bedrijfsruimten en kantoren met respectievelijk bijna 7 procent en 5 procent gestegen ten opzichte van 2017.

Ruimte om te groeien


De verbouwing is nog in volle gang tijdens het interview met Gertjan van Ravenswaaij en Jan Blokland van bemiddelingsbureau Werken met Passie.

De vastgoedmarkt is aan het vernieuwen


Tien jaar geleden begon in de Verenigde Staten de bankencrisis met financieel, economische gevolgen die over de gehele wereld voelbaar waren. Nederland niet uitgezonderd.

Van Kleef Dordrecht Vastgoed realiseert twee nieuwe projecten


De Dordtse projectontwikkelaar Frits van Kleef start dit jaar met twee nieuwe projecten. In Dordrecht wordt een Multi Business Park gerealiseerd pal naast de vorig jaar september geopende MULTIBOX-vestiging. In Papendrecht start de bouw van een MULTIBOX-vestiging.

Copyright © 2019 Waltmann Bedrijfshuisvesting