Afspraak maken?

Actueel

Column

Actueel - Column

Aansprakelijkheid uitgetreden vennoot bij huurachterstand

Aansprakelijkheid uitgetreden vennoot bij huurachterstand

Het is een hardnekkig misverstand dat een vennoot door zijn uittreden ook afscheid heeft genomen van zijn huurdersverplichtingen. Laatst las ik weer een uitspraak van de Rotterdamse kantonrechter waarin dit aan de orde was. Wat was het geval?

Bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht

Onlangs maakte ik het weer mee. Een bedrijfsoverdracht die op zijn zachts gezegd niet prettig verliep. Het komt nog steeds voor dat er lichtzinnig over een bedrijfsoverdracht wordt gedacht. Als u het voornemen hebt om een bedrijf van een ander over te nemen of wanneer uw eigen onderneming wilt verkopen, weer dan verstandig en vraag om deskundig advies om deze bedrijfsoverdracht te begeleiden.

Vraag & aanbod

Vraag & aanbod

De wet van vraag en aanbod, google het en je komt vele definities tegen. Volgende definitie sprak mij het meest tot de verbeelding:” De prijs van elk ding varieert met de tijd. Als je dingen goed aanprijst, zijn ze zoveel waard als waarvoor je kunt verkopen. Wie een goede koop heeft gedaan, is de verkoper niets meer verschuldigd.

Kansen voor ondernemers in veranderende tijden

Kansen voor ondernemers in veranderende tijden

Dat het geen enkele zin meer heeft om aan te kloppen bij de bank met een financieringsvraag, dat is een verhaal dat je soms hoort, zeker in een periode van economische onzekerheid. Is het de waarheid? Nee, zeker niet. Bij Rabobank staan we er altijd voor open om met ondernemers mee te denken over de mogelijkheden, om strategische keuzes af te wegen en om invulling te geven aan de financieringsbehoefte.

Benoeming bestuurder BV door executeur

Benoeming bestuurder BV door executeur

Mag een executeur een bestuurder van een BV benoemen? Volgens de wet is de taak van een executeur kort gezegd te onderscheiden in: het beheren van de goederen van de nalatenschap, en het betalen van de schulden van de nalatenschap die tijdens het beheer uit de nalatenschap behoren te worden voldaan.

Huurder betaalt niet; einde huurovereenkomst?

Huurder betaalt niet; einde huurovereenkomst?

Veel verhuurders worden geconfronteerd met huurders die te laat betalen of zelfs (tijdelijk) geen huur (meer) betalen. Wat te doen? En staat de huurbescherming die huurders op grond van de wet en jurisprudentie genieten, niet in de weg aan het effectief optreden tegen deze wanbetalers?

Borgch faciliteert vastgoed

Borgch faciliteert vastgoed

Vanaf 2023 is het voor bedrijven verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Een energielabel laat de energieprestatie van een gebouw zien. Een aanvullend advies maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Borgch is een gerenommeerd adviesbureau op dit gebied.

Financieringsaanvraag

Financieringsaanvraag

Waar voorheen een financieringsaanvraag die niet geaccepteerd werd door een bank wellicht echt niet te financieren was, zie je nu dat door de wet en regelgeving voor de banken financieringsaanvragen niet of lastig te financieren zijn. Terwijl je met BGV kan beredeneren dat het te betalen is.

MKB-ondernemer in de regio?

MKB-ondernemer in de regio?

MKB-ondernemer in de regio? Wij zijn Saskia Mol en Riejanne Verhoeks en gaan graag het gesprek met u aan. Wij zijn beiden actief als Accountmanager Bedrijven voor Rabobank Lek en Merwede. Ons werkgebied beslaat de gehele Alblasserwaard. We gaan graag in gesprek met MKB-ondernemers in onze regio over hun bedrijfsvoering, uiteenlopende investerings- en financieringsvraagstukken. Het financieren van vastgoed vormt hierin een belangrijk aandeel!

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
23:31