Actueel - Column

Everybody Appie?


Het leven zonder smartphone is haast niet meer denkbaar. Communicatie via WhatsApp is inmiddels al lang niet meer beperkt tot de privésfeer; ook zakelijk wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van deze snelle manier van communiceren.

Verborgen gebreken bij aankoop woning


Elke ondernemer koopt ook weleens een woning. Let daarom op het volgende. De huidige woningmarkt is een verkopersmarkt. Voor bijna iedere aangeboden woning, zeker in de Randstad, melden zich nu meerdere gegadigden.

Teamwork boven alles


Enthousiast, ambitieus en professioneel. Dat is Joraline Wielders ten voeten uit. De jonge onderneemster (27) neemt binnenkort haar eigen bedrijfsruimte in gebruik op Dordtse Kil 3 om met ptjoraline.nl haar ideeën over alles met en rond personal training verder uit te breiden.

Prijzen commercieel vastgoed in de lift


In de eerste helft van 2018 zijn de prijzen van bedrijfsruimten en kantoren met respectievelijk bijna 7 procent en 5 procent gestegen ten opzichte van 2017.

Ruimte om te groeien


De verbouwing is nog in volle gang tijdens het interview met Gertjan van Ravenswaaij en Jan Blokland van bemiddelingsbureau Werken met Passie.

De vastgoedmarkt is aan het vernieuwen


Tien jaar geleden begon in de Verenigde Staten de bankencrisis met financieel, economische gevolgen die over de gehele wereld voelbaar waren. Nederland niet uitgezonderd.

Van Kleef Dordrecht Vastgoed realiseert twee nieuwe projecten


De Dordtse projectontwikkelaar Frits van Kleef start dit jaar met twee nieuwe projecten. In Dordrecht wordt een Multi Business Park gerealiseerd pal naast de vorig jaar september geopende MULTIBOX-vestiging. In Papendrecht start de bouw van een MULTIBOX-vestiging.

Optimale bedrijfsvoering met Refine IT


Refine IT heeft eind vorig jaar een nieuw onderkomen betrokken aan de Amstelwijckweg in Dordrecht. We praten met CEO Wilco Schellevis over zijn moderne kantoorpand en over wat Refine IT ondernemers te bieden heeft.

Besparen via het energielabel


Vanaf 2023 is ieder kantoor in Nederland groter dan 100m2 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Voor bijvoorbeeld kantoren, scholen, ziekenhuizen, hotels, winkels is al sinds 1 januari 2008 een geldig energielabel verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering. Het energielabel is tien jaar geldig.

“Ons aanbod is overal en up-to-date zichtbaar”


Waltmann Bedrijfshuisvesting wil haar opdrachtgevers het beste bieden. De bedrijfsmakelaar biedt objecten die in de etalage staan dan ook een optimale exposure. Bedrijfsvastgoedadviseur Hans van Andel en de partners die het marketing- en communicatiebeleid handen en voeten geven, praten over vastgoedmarketing.

Werken op krukken..........


Het is tijd om in beweging te komen! Langdurig stilzitten is namelijk slecht voor uw lichaam. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor bewegen op het werk. Het effect van beweging op de werkplek is ook niet te onderschatten. Het stimuleert de productiviteit, creativiteit en de concentratie van uw medewerkers. En dan hebben we het nog niet eens over het positieve effect op de gezondheid.

Transformatie vereist ook een zorgvuldige fiscale planning


Wie betrokken is bij transformatie en herbestemming van vastgoed krijgt te maken met verschillende belastingen. De eigenaar van het (leegstaande) pand, de initiatiefnemer van een project en de eindgebruiker(s) moeten daar rekening mee houden. Op welke momenten wordt het project belast? Welke partij betaalt belasting? Hoe hoog zijn de verschuldigde bedragen en kunnen deze worden verrekend? Het is belangrijk om vóór de daadwerkelijke start van een project de fiscale consequenties in kaart te brengen.

Verhuist de bankgarantie ook mee?


Er is een toenemende vraag naar commercieel vastgoed. Het gevolg is dat commercieel verhuurd vastgoed regelmatig van eigenaar wisselt. Gaan de rechten uit de bankgarantie dan automatisch over op de nieuwe eigenaar?

WET VOORKEURSRECHT GEMEENTEN


Als notariskantoor krijgen wij regelmatig vragen over de WVG van grondeigenaren die verbeten moeten toezien hoe de gemeente zich grondposities min of meer toe-eigent.

Copyright © 2019 Waltmann Bedrijfshuisvesting