Afspraak maken?

Actueel

Column

Actueel - Column

Meer aandacht voor groene steden

Meer aandacht voor groene steden

Zuid-Hollandse steden moeten de komende decennia flink groener worden. Dat hebben het ministerie van LNV, Naturalis, WUR, gemeente Dordrecht, Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, Alles is Gezondheid, GGD, gemeente Leiden en de provincie Zuid-Holland afgesproken. Zij gaan daarvoor samenwerken in de Groene Cirkel ‘Groene gezonde stad’.

MKB-innovatiestimuleringtopsectoren

MKB-innovatiestimuleringtopsectoren

In 2022 is er weer de mogelijkheid voor Zuid-Hollandse MKB-ondernemers om een MIT Haalbaarheidsproject (maximaal € 20.000,-) of een MIT R&D samenwerkingsproject (maximaal € 350.000,-) aan te vragen. In totaal is er in 2022 € 14 miljoen beschikbaar.

Wishful thinking

Wishful thinking

Het is misschien ‘wishful thinking’ maar de Coronapandemie lijkt op z’n retour. We hoeven geen 1,5 meter afstand meer te houden en ook de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen, zijn per 1 oktober 2021 gestopt.

Baggerbedrijf de Boer in hartje Sliedrecht

Baggerbedrijf de Boer in hartje Sliedrecht

Vanaf 1 december a.s. is Baggerbedrijf De Boer, ofwel Dutch Dredging zoals het bedrijf internationaal bekend staat, eigenaar van de voormalige Rabobank in het hartje van Sliedrecht. Het gebouw gaat dienst doen als hoofdkantoor van het baggerbedrijf. Aan de zoektocht naar een nieuw onderkomen komt zo een einde.

Kantorenmarkt in beweging

Kantorenmarkt in beweging

Nu het erop lijkt dat we corona onder de duim beginnen te krijgen, werpt de vraag zich op of we weer massaal naar kantoor gaan, of dat thuiswerken de nieuwe norm wordt. De meningen zijn er nog over verdeeld, maar het is een feit dat elke dag naar kantoor reizen niet meer zo vanzelfsprekend is als voor de pandemie. Niels Vink, vastgoedadviseur van Waltmann Bedrijfshuisvesting, volgt de ontwikkelingen op de voet.

RS Sartoria voor perfecte maatkleding

RS Sartoria voor perfecte maatkleding

Rob Saarloos timmert al een tijdje aan de weg met zijn RS Sartoria. Rob is gepokt en gemazeld in de kledingbranche. Hij heeft de nodige ervaring opgedaan bij gerenommeerde modebedrijven. Sinds Rob actief is als zelfstandig adviseur en travelling tailor heeft de Papendrechter een grote klantenkring in de regio, maar ook ver daarbuiten opgebouwd.

Wat doet een notaris voor bedrijven?

Wat doet een notaris voor bedrijven?

Het gebeurt weleens dat ze mij vragen wat ik als notaris eigenlijk voor een ondernemer kan betekenen. Welnu, heb je even? Zo zijn we er voor startende ondernemers. Wij helpen met het kiezen van de juiste rechtsvorm, bijvoorbeeld een eenmanszaak, bv of toch een naamloze vennootschap. Of misschien past een stichting of vereniging beter het doel van de starter.

ABW wordt de standaard

ABW wordt de standaard

Om de filedruk te verminderen stimuleerde de overheid het thuiswerken al ruim voor de pandemie. Corona zorgde noodgedwongen voor een doorbraak, thuiswerken werd de norm. Nu mogen we weer naar kantoor. In de wereld van projectinrichting hebben we verschillende trends meegemaakt. Van traditionele hokjeskantoren tot kantoortuinen en flexwerkplekken. Nu staan we op een nieuwe tweesprong. Kantoren zullen meer ontmoetingsplekken worden. Je werkt thuis en je gaat naar kantoor waar je relaties ontmoet, of als je wilt brainstormen of overleggen.

Dordrecht als toeristisch centrum

Dordrecht als toeristisch centrum

Een rondetafelgesprek kun je het niet noemen, de locatie waar vier ondernemers praten over wonen en werken in Dordrecht is namelijk de Elena, een Venetiaanse waterlimousine die onder de vloot valt van het rondvaart- en watertaxibedrijf Si Barone van eigenaar Sirio Barone. De Elena doet voornamelijk dienst als rondvaartboot in en om de binnenstad van Dordrecht en de Biesbosch. Sirio Barone kan echter niet aanwezig zijn bij dit rondetafelgesprek, hij haalt een nieuwe boot op in Italië.

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
07:31