Actueel - Column

Van Kleef Dordrecht Vastgoed realiseert twee nieuwe projecten


De Dordtse projectontwikkelaar Frits van Kleef start dit jaar met twee nieuwe projecten. In Dordrecht wordt een Multi Business Park gerealiseerd pal naast de vorig jaar september geopende MULTIBOX-vestiging. In Papendrecht start de bouw van een MULTIBOX-vestiging.

Optimale bedrijfsvoering met Refine IT


Refine IT heeft eind vorig jaar een nieuw onderkomen betrokken aan de Amstelwijckweg in Dordrecht. We praten met CEO Wilco Schellevis over zijn moderne kantoorpand en over wat Refine IT ondernemers te bieden heeft.

Besparen via het energielabel


Vanaf 2023 is ieder kantoor in Nederland groter dan 100m2 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Voor bijvoorbeeld kantoren, scholen, ziekenhuizen, hotels, winkels is al sinds 1 januari 2008 een geldig energielabel verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering. Het energielabel is tien jaar geldig.

“Ons aanbod is overal en up-to-date zichtbaar”


Waltmann Bedrijfshuisvesting wil haar opdrachtgevers het beste bieden. De bedrijfsmakelaar biedt objecten die in de etalage staan dan ook een optimale exposure. Bedrijfsvastgoedadviseur Hans van Andel en de partners die het marketing- en communicatiebeleid handen en voeten geven, praten over vastgoedmarketing.

Werken op krukken..........


Het is tijd om in beweging te komen! Langdurig stilzitten is namelijk slecht voor uw lichaam. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor bewegen op het werk. Het effect van beweging op de werkplek is ook niet te onderschatten. Het stimuleert de productiviteit, creativiteit en de concentratie van uw medewerkers. En dan hebben we het nog niet eens over het positieve effect op de gezondheid.

Transformatie vereist ook een zorgvuldige fiscale planning


Wie betrokken is bij transformatie en herbestemming van vastgoed krijgt te maken met verschillende belastingen. De eigenaar van het (leegstaande) pand, de initiatiefnemer van een project en de eindgebruiker(s) moeten daar rekening mee houden. Op welke momenten wordt het project belast? Welke partij betaalt belasting? Hoe hoog zijn de verschuldigde bedragen en kunnen deze worden verrekend? Het is belangrijk om vóór de daadwerkelijke start van een project de fiscale consequenties in kaart te brengen.

Verhuist de bankgarantie ook mee?


Er is een toenemende vraag naar commercieel vastgoed. Het gevolg is dat commercieel verhuurd vastgoed regelmatig van eigenaar wisselt. Gaan de rechten uit de bankgarantie dan automatisch over op de nieuwe eigenaar?

WET VOORKEURSRECHT GEMEENTEN


Als notariskantoor krijgen wij regelmatig vragen over de WVG van grondeigenaren die verbeten moeten toezien hoe de gemeente zich grondposities min of meer toe-eigent.

Bent u al op (de) hoogte?


Tegenwoordig kunnen we “overal” ons werk doen want ontwikkelingen in de ICT hebben ervoor gezorgd dat we steeds mobieler werken. Meer en meer worden vaste PC’s vervangen door notebooks. OK, we worden dus flexibeler en kunnen eenvoudiger met verschillende mensen samenwerken.

De vooruitziende blik van een huurder


‘Regeren is vooruitzien’, is een bekend gezegde dat niet alleen opgeld doet voor politici. Ook voor ondernemers is een vooruitziende blik op de toekomst onmisbaar. Maar zonder een glazen bol is het moeilijk om te weten hoe de wereld over een jaar, over vijf jaar of over tien jaar draait. Laat staan dat je als ondernemer weet of je dan nog over voldoende, of misschien juist wel teveel, vierkante meters beschikt. En wat als dat niet het geval is?

Verhuurderheffing, hoe zat dat ook alweer?


Sinds 2013 zijn verhuurders, die meer dan tien sociale huurwoningen bezitten, verplicht om de verhuurderheffing te betalen. De oorspronkelijk gedachte was om hiermee het “scheefwonen” te ontmoedigen. Immers, de verhuurders zouden deze heffing af gaan wentelen op hun huurders en zij, die geen recht hadden op huurtoeslag, zouden dan vanzelf een andere woning, dan een sociale huurwoning gaan zoeken.

There is nothing so stable as change’


Een veranderde vraag geeft in de vastgoedmarkt ook weer nieuwe kansen. Onderzoek van Rabobank heeft aangetoond dat bijvoorbeeld de transformatie van kantoorpanden naar woonhuizen nog steeds een belangrijke bijdrage kan leveren aan het invullen van de tekorten op de woningmarkt.

“Een goede ondernemer herken je aan zijn voorbereidingen”


Makelaars in bedrijfshuisvesting hebben de magere jaren definitief achter de rug. Dat ervaart ook Waltmann Bedrijfshuisvesting, want ook in de regio neemt de vraag naar bedrijfshuisvesting toe. Een reden te meer om met een aantal professionals in gesprek te gaan over de ontwikkelingen binnen de vastgoedsector. We praten hierover met de columnisten van ons magazine.

Een bedrijfsruimte kopen of huren?


Bent u op zoek naar nieuwe bedrijfsruimte? Bedenk dan of u een pand wilt kopen of huren. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Aan de hand van de MKB Servicedesk vertelt Hans van Andel u er meer over.

Copyright © 2018 Waltmann Bedrijfshuisvesting