Actueel overzicht

[VERHUURD] • Peppelweg 101 Rotterdam


Een winkelruimte van ca. 132 m2 gelegen in de Rotterdamse wijk Hillegersberg-Schiebroek aan winkelstraat de Peppelweg. Wij wensen Swoofs veel succes in deze levendige winkelstraat . Waltmann Bedrijfshuisvesting begeleidde de transactie namens de Van Herk Groep uit Rotterdam.

VERHUURD • Laan van Walburg Zwijndrecht


Namens M7 Real Estate heeft Waltmann bedrijfshuisvesting, in collegiale verhuur met Ooms Bedrijfshuisvesting, 675m² verhuurd in het kantorencomplex ‘Poort van Walburg’ gelegen aan de Laan van Walburg in Zwijndrecht. De ruimte is gelegen op de begane grond en eerste verdieping en zal in gebruik genomen worden door Any Time Fitness. Dit is een hoogwaardige, 24-uurs fitness concept met meerdere vestigingen in Nederland.

VERHUURD • 's-Gravendeelsedijk 169 Dordrecht


Een vrijstaand kantoorgebouw onderdeel uitmakende van een grootschalig industrieel complex gelegen op bedrijventerrein 'Louter Bloemen' te Dordrecht. Waltmann Bedrijfshuisvesting begeleidde de transactie namens Dykerhoff Basal Dordrecht.

VERHUURD • Voorstraat 296 te Dordrecht


Dit prachtige rijksmonument is opgeleverd aan het Gorcums Reisbureau B.V. Waar in 1877 Vincent van Gogh meerdere malen een kerkdienst bijwoonde zal binnenkort een reisbureau worden geopend. Met behoud en herstel van de authentieke elementen zal het gebouw worden hersteld. Een verrijking voor de binnenstad van Dordrecht. We wensen de huurder veel succes toe!

VERKOCHT • Stationspark 825 - 845, Sliedrecht


Vrijstaand kantoorgebouw in verhuurde staat aan totaal 4 huurders is verkocht aan 1 van de zittende huurders. Prachtig om te zien dat de koper 2 jaar geleden is gestart en door het succes nu al in staat is geweest een dergelijke aankoop te realiseren.

VERHUURD • Nijverheidsstraat 93 Dordrecht


Een aan de entree van een bedrijventerrein gelegen bedrijfsruimte met ingebouwde kantoorruimte. De bedrijfsruimte is goed toegankelijk door middel van een hand bedienbare overheaddeur. Er is veel daglicht door middel van een tweetal lichtstraten in het dak.

VERHUURD • Gantelweg 2 te Sliedrecht


Een nieuw gebouwde casco en naar eigen wens en idee aan te passen winkel-/commericële ruimte voorzien van ENERGIELABEL A en deel uitmakend van een commerciële plint naast een hoorstudio van een appartementengebouw.

VERHUURD • Stationspark 708 Sliedrecht


Deze keurig afgewerkte, compleet gerenoveerde en volledig zelfstandige kantoorunit is gelegen op de begane grond van de omstreeks in 1997 gerealiseerde kantoorgebouwen. De ruimte zijn gesitueerd op het bedrijventerrein/ kantorenpark Stationspark I te Sliedrecht en volledig zelfstandig te gebruiken. Voorzien van eigen pantry en toilet.

VERKOCHT • Aventurijn 826, Dordrecht


Een bedrijfsunit, welke verdeeld is over de begane grond en 1e verdieping in combinatie met kantoorruimte. De unit is onderdeel van een bedrijfsverzamelgebouw dat bestaat uit 21 bedrijfsunits. Het bedrijfsverzamelgebouw is door middel van een hekwerk in de avond/nacht afgesloten. Tevens is er camerabewaking op het terrein aanwezig.

GEDEELTELIJK VERHUURD • Daltonstraat 1 Zwijndrecht


Namens onze opdrachtgever De Vos Investment Real Estate bieden wij deze zeer representatieve kantoorruimte aan vanaf circa 35 m² tot 318 m² gelegen op de begane grond en 2e verdieping. Waarvan circa 200 m² is verhuurd. De kantoorruimte maakt onderdeel uit van een markant, herkenbaar bedrijfsobject gelegen op bedrijventerrein Bakestein te Zwijndrecht en heeft een uitgebreid en luxe voorzieningenniveau.

Bent u al op (de) hoogte?


Tegenwoordig kunnen we “overal” ons werk doen want ontwikkelingen in de ICT hebben ervoor gezorgd dat we steeds mobieler werken. Meer en meer worden vaste PC’s vervangen door notebooks. OK, we worden dus flexibeler en kunnen eenvoudiger met verschillende mensen samenwerken.

De vooruitziende blik van een huurder


‘Regeren is vooruitzien’, is een bekend gezegde dat niet alleen opgeld doet voor politici. Ook voor ondernemers is een vooruitziende blik op de toekomst onmisbaar. Maar zonder een glazen bol is het moeilijk om te weten hoe de wereld over een jaar, over vijf jaar of over tien jaar draait. Laat staan dat je als ondernemer weet of je dan nog over voldoende, of misschien juist wel teveel, vierkante meters beschikt. En wat als dat niet het geval is?

Verhuurderheffing, hoe zat dat ook alweer?


Sinds 2013 zijn verhuurders, die meer dan tien sociale huurwoningen bezitten, verplicht om de verhuurderheffing te betalen. De oorspronkelijk gedachte was om hiermee het “scheefwonen” te ontmoedigen. Immers, de verhuurders zouden deze heffing af gaan wentelen op hun huurders en zij, die geen recht hadden op huurtoeslag, zouden dan vanzelf een andere woning, dan een sociale huurwoning gaan zoeken.

There is nothing so stable as change’


Een veranderde vraag geeft in de vastgoedmarkt ook weer nieuwe kansen. Onderzoek van Rabobank heeft aangetoond dat bijvoorbeeld de transformatie van kantoorpanden naar woonhuizen nog steeds een belangrijke bijdrage kan leveren aan het invullen van de tekorten op de woningmarkt.

“Een goede ondernemer herken je aan zijn voorbereidingen”


Makelaars in bedrijfshuisvesting hebben de magere jaren definitief achter de rug. Dat ervaart ook Waltmann Bedrijfshuisvesting, want ook in de regio neemt de vraag naar bedrijfshuisvesting toe. Een reden te meer om met een aantal professionals in gesprek te gaan over de ontwikkelingen binnen de vastgoedsector. We praten hierover met de columnisten van ons magazine.

VERKOCHT • Nieuwland Parc, unit 1, Plan De Noord, Alblasserdam


Een nieuwbouwproject Noordpark.com, bestaande uit diverse bedrijfs-/kantoorunits. De units zijn onderling met elkaar te koppelen of door de koper in verschillende afmetingen samen te stellen. Als basis worden de units aangeboden conform onderstaande afmetingen. Binnen het project werd unit 1 nog te koop aangeboden.

VERHUURD • Kelvinstraat 10 Dordrecht


Een zelfstandige bedrijfsruimte dat is verdeeld in een kantoorruimte, verdeeld over 2 bouwlagen, een bedrijfsruimte met entresolvloer en aan de achterzijde een kleinschalig afgesloten buiten ruimte. Deze bedrijfsruimte is uitermate geschikt voor diverse doeleinden.

VERHUURD • Van Coulsterweg 2 Alblasserdam


In dit markante, prominente en vrijstaande gebouw, dat gebouwd is in 2008, wordt op de begane grond een hoogwaardige luxe en complete kantoorruimte te huur aangeboden. De gehele begane grond bestaat uit een hoogwaardige compleet afgewerkte kantoorruimte met daarachter een bedrijfsruimte en bedrijfsrestaurant waarvan deze kantoorruimte te huur werd aangeboden.

VERHUURD • Toermalijnring 528 Dordrecht


Deze representatieve kantoor-/bedrijfsruimte laat zich kenmerken door de multifunctionaliteit en uitstekend te gebruiken als kantoorruimte in combinatie met de kleinschalige bedrijfsruimte. Het object is verrassend ruim en gelegen op een uitstekende zichtlocatie.

Op zoek naar een ander bedrijfspand


Wordt uw bedrijfspand te klein? Of loopt het huurcontract af? Of is het te duur of voldoet het niet meer aan uw eisen? Er zijn redenen genoeg voor bedrijven om te verhuizen. Maar dan? Hoe pak je dit aan? Zie hieronder enkele tips.

VERKOCHT • Ketelweg 24b Papendrecht


Het betreft hier een bedrijfs-/kantoorruimte, de middelste bedrijfsunit, van een bestaand bedrijfsgebouw dat deel uitmaakt van een blok van totaal 3 bedrijfsunits. Deze ruimte bestaat uit een kantoor annex showroom (verdeeld over 2 bouwlagen) aan de voorzijde met daarachter een bedrijfsruimte die gedeeltelijk is voorzien van een entresolvloer. Aan de achterzijde van de unit ligt een buitenruimte dat gedeeltelijk als opslagruimte en gedeeltelijk als parkeerplaatsen kan worden gebruikt.

VERKOCHT • Vierlinghstraat 20 - 22 Werkendam (beleggingsobject)


Een multifunctionele bedrijfslocatie met uitbreidingsmogelijkheden op een perceel van in totaal 5.478 m². Op het onderhavige perceel zijn twee vrijstaande bedrijfsgebouwen gesitueerd waarvan er één verhuurd is. De objecten hebben een gezamenlijk oppervlakte van circa 2.827m². De koper is ADJ Milieutechniek en heeft de locatie als strategische uitbreidingslocatie aangemerkt.

AANGEKOCHT • Molenstraat 155A - Kinderdijk


Namens Stichting Wereld Erfgoed kinderdijk heeft Waltmann Bedrijfshuisvesting een herontwikkelingslocatie aangekocht aan de Molenstraat te Kinderdijk. Een strategische aankoop met het oog op het nieuw te realiseren bezoekerscentrum.

VERHUURD • Vriesestraat 3 Dordrecht


Namens onze opdrachtgever, de familie Böschen uit Amsterdam, hebben wij deze winkelruimte van circa 97m² verhuurd aan een winkel voor design kinderkleding. Het betreft een prachtig rijksmonument waarbij sprake is van een passende invulling.

VERHUURD • Voorstraat 280 Dordrecht


Namens onze opdrachtgever, de Kroonenberg Groep uit Amsterdam, hebben wij deze winkelruimte verhuurd aan Spring City Spa. De winkelruimte van ruim 1.000m² zal aangewend worden als een gecombineerd concept met een luxe winkel met een schoonheidssalon en beautycentrum.

AANGEKOCHT - Boogaerdtstraat 5 Dordrecht


AANGEKOCHT: Namens Quartz Line B.V. heeft Waltmann Bedrijfshuisvesting het bedrijfsobject gelegen aan de Boogaerdtstraat 5 te Dordrecht aangekocht. Verkoper is M7 Real Estate. Het object omvat 7.304m² bedrijfsruimte met een vrije hoogte van 13 meter en diverse loadingdocks, 3.138m² entresolvloer, 1.415m² kantoorruimte gelegen op een perceel van 17.740m².

VERHUURD • Prisma 55 te Sliedrecht


In opdracht van een particuliere belegger hebben we deze bedrijfsunit verhuurd. De bedrijfsruimte heeft een oppervlakte van ca. 104 m2 begane grond en een kleinschalige entresolvloer van ca. 25 m2 waarop een kantoorruimte is gecreëerd.

VERHUURD • Veerplaat 102 te Dordrecht


Op een markante locatie gelegen modern bedrijfsgebouw dat deel uit maakt van de helft van een 2/1 kap bedrijfsgebouw. De kantoorruimte ligt aan de voorzijde met uitzicht op de doorgaande weg door het bedrijventerrein en parkachtige omgeving. De kantoorruimte is verdeeld over 2 bouwlagen. Achter de kantoorruimte maakt aansluitend een moderne functionele bedrijfsruimte het bedrijfsgebouw compleet. Op het eigen terrein aan de voorzijde zijn voldoende parkeergelegenheden voor de personenauto’s.

Een bedrijfsruimte kopen of huren?


Bent u op zoek naar nieuwe bedrijfsruimte? Bedenk dan of u een pand wilt kopen of huren. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Aan de hand van de MKB Servicedesk vertelt Hans van Andel u er meer over.

VERKOCHT • Kubus 150 - 172 te Dordrecht


Dit kantoorgebouw is verkocht als belegging in verhuurde staat. Het gebouw is verdeeld in totaal 6 kantoorappartementen verdeeld over 3 bouwlagen. In het gebouw is nog 1 appartement beschikbaar. Het gebouw heeft een oppervlakte van ca. 1.150 m2 gelegen op eigen grond met eigen parkeerplaatsen.

Vijf bewegingen die de transformatie markeren


"We zijn bezig een transformatie te ondergaan. Ik zie vijf bewegingen die de mondiale transformatie markeren." Aldus Piet Hoogendoorn, directievoorzitter van Rabobank Drechtsteden.

Samenwerking havens biedt kansen 


Het Havenbedrijf Moerdijk is sinds het begin van dit jaar volledig zelfstandig geworden. Het heeft twee aandeelhouders: de gemeente Moerdijk en de provincie Noord-Brabant. In het Financieele Dagblad meldde ceo Ferdinand van den Oever van het Havenschap Moerdijk dat er inmiddels verkennende gesprekken met het Havenbedrijf Rotterdam plaatsvinden.

VERKOCHT • Stek 13 te Dordrecht


Namens de Gemeente Dordrecht heeft ons kantoor een transactie tot stand gebracht van het voormalige stadsarchief. Een historisch gebouw met veel geschiedenis en nostalgie. Het gebouw zal worden getransformeerd tot zorg appartementen in de huursfeer. Een trost moment dat we namens de Gemeente Dordrecht deze transactie hebben mogen verzorgen.

De vraag is essentieel


Het inrichten van een ruimte blijkt een hele klus. Het moet doelmatig, aansluiten bij wat u mooi vindt, het kostenplaatje speelt een rol en klanten of medewerkers moeten zich er prettig voelen.

Trends in bedrijfshuisvesting


De kantorenmarkt zit in de lift. Er is meer vraag naar vierkante meters. Bij bedrijven verschuift echter de focus van zoveel mogelijk vierkante meters naar een kantoorpand met toegevoegde waarde voor zowel het bedrijf als de werknemers. Lees de onderstaande trends.

VERKOCHT • Lelystraat 93 i en j Sliedrecht


Namens eigenaar van een drietal bedrijfsunits die in 2009 zijn ontwikkelt aan de Lelystraat te Sliedrecht hebben we nummer 93i en j verkocht. Deze units zijn onderling gekoppeld en er was ook de mogelijkheid om deze separaat aan te kopen. Nummer 93i bestaat uit ca. 60 m2 bedrijfsruimte met ca. 60 m2 kantoorruimte, nummer 93j bestaat uit een bedrijfsruimte van ca. 120 m2 met een entresolvloer van ca. 120 m2. Nummer 93h is nog beschikbaar en heeft gelijke afmetingen als 93i met een extra 60 m2 tussenverdiepingsvloer.

Verleden heb je, toekomst kun je maken


Met dit thema heeft de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA) op 3 februari 2017 haar lustrumcongres gevierd. Samen met een zaal vol andere huurrechtspecialisten luisterde ik geboeid naar een prikkelende inspiratiesessie van trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk, waarmee dit congres werd ingeleid. Flitsende animaties en filmpjes illustreerden zijn enthousiaste visie op de toekomst van retail. Met enige ironie constateerde de spreker dat advocaten in het algemeen geen ‘early adopters’ zijn en dus heel goed moeten opletten, want onze wereld gaat veranderen.

Meedenken in plaats van nee-denken


Nu de economie weer volop draait, staat bij veel ondernemers en projectontwikkelaars bedrijfshuisvesting ook weer op de agenda. De vastgoedmarkt is bovendien aan het veranderen. Veel bedrijfsruimte is aan de voorraad onttrokken en kantoren op goede locaties worden schaars. Dat geldt ook voor de Drechtsteden. In dit rondetafelgesprek komen veel zaken aan de orde die met bedrijfshuisvesting hebben te maken. 

Het belang van taxeren


Waltmann Bedrijfshuisvesting staat bekend om haar kwalitatieve taxaties van bedrijfsmatig vastgoed. Een betrouwbare en actuele taxatie kan om diverse redenen nodig zijn.

VERHUURD • Van Coulsterweg 2 Alblasserdam


Namens Econ Vastgoed B.V. heeft Waltmann verhuurd een bedrijfsruimte van ca. 740 m2 met een kantoorruimte van ca. 192 m2 gelegen op begane van het gebouw Van Coulsterweg 2 te Alblasserdam. Dit gebouw is in gebruik bij Coneco Buildingautomation. Deze ruimte is gehuurd door ElektroCafé Elektronische Groothandel uit Alblasserdam. In het gebouw is nog ca. 250 m2 luxe kantoorruimte beschikbaar.

Copyright © 2018 Waltmann Bedrijfshuisvesting