Actueel

Het beste resultaat voor uw bedrijfssituatie


Aankoop (commercieel/beleggings) vastgoed, bedrijfsovernames, uitbreidings- en vervangingsinvesteringen, werkkapitaal of lease? Het verkrijgen van een financiering om deze plannen te realiseren vergt vaak een goede voorbereiding en kennis van de markt.

Ruisende inbreng wordt afgerekend voor de inkomstenbelasting


Bij de omzetting van een eenmanszaak of personenvennootschap in een besloten vennootschap moet worden afgerekend voor de inkomstenbelasting. De omzetting houdt namelijk staking van de (oude) onderneming in. Er moet dan worden afgerekend over de in de onderneming aanwezige goodwill, stille reserves en fiscale reserves. Verder kan sprake zijn van een desinvesteringsbijtelling. De stakingsaftrek en de stakingsaftrek lijfrentepremie zijn wel van toepassing.

“Kijken, kijken… en kopen”


We kennen ze allemaal wel, de uitdagingen van de detailhandel: Leegstand om je heen, minder aanloop, verruiming van openingstijden, het moeilijk kunnen vinden van goed personeel en natuurlijk het internet. Ook trouwe klanten bezwijken helaas steeds vaker aan de verleiding van de altijd-ergens-anders-vindbaar-lagere-prijs.

Laat een pop-up geen pop-under worden!


Het tegengaan van leegstand vormt voor veel gemeenten en provincies een beleidsmatige uitdaging. Uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kwam in 2016 al naar voren dat vastgoedbezitters (gemeenten en woningcorporaties) en maatschappelijk initiatiefnemers (bewoners en sociaal ondernemers) bij het inzetten van leegstaand vastgoed voor maatschappelijke initiatieven onder meer aanlopen tegen ingewikkelde regelgeving.

[VERHUURD] Kerkbuurt 100 Sliedrecht


Een op een hoek gelegen leuke winkelruimte met een kleinschalige magazijnruimte heeft een speels karakter door het kleine niveauverschil in de begane grond vloer.

[VERHUURD] Jan Valsterweg 47 Dordrecht


Een geheel vrijstaand bedrijfsgebouw met een hoog en luxe opleveringsniveau bestaande uit een kantoorruimte met een bedrijfsruimte en omliggend terrein gelegen op bedrijventerrein ‘De Groen Zoom’.

[VERHUURD] Visschersbuurt 23a Papendrecht


Het betreft een zelfstandige kantoorruimte verdeeld over 2 bouwlagen en eventueel in 2 compartimenten te huren waarvan bij één kantoorruimte een combinatie met een magazijnruimte (begane grond) aanwezig is.

Zirkoon 208 Dordrecht


Dit recent opgeleverde bedrijfsobject bestaat uit circa 233 m2 bedrijfsruimte in combinatie met 120 m2 kantoorruimte verdeeld over 2 verdiepingen.

[VERHUURD] Lelystraat 33b Sliedrecht


Nieuwbouw bedrijfsunit van circa 140 m² verdeeld over 2 bouwlagen op een afsluitbaar terrein, gelegen aan de Lelystraat op bedrijventerrein Nijverwaard in Sliedrecht.

Copyright © 2019 Waltmann Bedrijfshuisvesting